Cultura

El FEC Festival tanca el termini d'inscripcions de curtmetratges amb 1.846 films rebuts

Per Redacció

Imatge d'arxiu del darrer festival amb la sessió de DO Films, al Centre Cultural i Ocupacional

El FEC Festival, Festival Europeu de Curtmetratges Cambrils-Reus, ha finalitzat el període d'inscripcions amb gairebé 2.000 curtmetratges procedents de països d'arreu d'Europa, des de Portugal a Rússia i des d'Islàndia a Turquia.

El número de curtmetratges rebuts és lleugerament inferior al de la passada edició del Festival quan es va arribar a 2.170. Aquest descens es deu a la modificació de les bases del concurs, que es van canviar amb l'objectiu de fer-lo més restrictiu i assegurar-se que els films rebuts tenen els condicionants que demana el festival –només un any d'antiguitat, no films comencials ni videoclips–. Amb aquest nombre de films rebuts, però, el Festival s'assegura tornar a projectar els millors curts del continent en la propera edició, que tindrà lloc de l'1 al 10 de març de 2012 a les localitats de Cambrils (secció estatal) i Reus (secció europea).
Ja fa uns anys que el FEC Festival s'ha convertit en un magnífic baròmetre, ja que és dels primers certàmens europeus del calendari anual, després del de Clermont-Ferrand a França pel que fa al món del cinema de curta durada. En l'edició 2012, que s'iniciarà un dia més tard respecte les anteriors edicions, l'organització pretén potenciar les projeccions de curtmetratges a través de seccions fora de competició com "Panorama", amb ànims de poder oferir moltes hores de bon cinema i activitats relacionades, a tots els amants i seguidors dels curts.

Obertes les convocatòries "DO Films" i "Microfilms"

A banda de les inscripcions a la secció oficial –ja tancada–, resten obertes les convocatòries per la secció DO Films –d'autors de les comarques de Tarragona–, el ja tradicional concurs de Microfilms, els tallers de Minicurts a Cambrils i Reus i la sessió d'Aula de cinema, adreçada als instituts i centres escolars del Baix Camp.
A més, el FEC Festival està treballant amb noves seccions i activitats que augmentaran l'oferta cinematogràfica del certamen.

Comenta aquest article