Esports

L'atleta local Anna Riu s'imposa en el Cros de Cambrils, mentre que Martí Sarrà i Helena González també pugen al podi en tercera posició

Per Pere Ferrando

Moment de la sortida d'una de les proves

Aquest passat diumenge 11 de desembre al matí es va disputar, a la riera d'Alforja, el XXXIII Cros de Cambrils i LXV Trofeu Salceda i Castells, enguany en la seva primera edició "In Memoriam" després del decés del president de l'entitat el passat mes d'octubre. Per aquest motiu es va guardar un minut de silenci al començament de la competició. Tanmateix, en el moment de l'entrega dels trofeus als guanyadors, socis fundadors del Club Atletisme Cambrils van acompanyar a les autoritats i als membres actuals de la junta directiva en l'acte protocol·lari.

Aquesta competició, inclosa dins la lliga de cros de la Federació Catalana d’Atletisme i organitzada a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d'entitats privades, va aplegar una participació de vora 200 atletes provinents de forces indrets de la geografia catalana, així com d'Andorra, fidels a la cita cambrilenca des de fa bastants anys.

Tres podis pels atletes locals

El bon temps va acompanyar al bon desenvolupament de les 18 curses que constava la competició, repartides en categories dins les vessants masculina i femenina.
A la prova absoluta femenina va guanyar l’atleta local Anna Riu, circumstància històrica que no s’havia donat mai en les 33 edicions de disputa de la prova. A més, dos atletes locals més van pujar al podi, concretament al tercer calaix: Martí Sarrà a la categoria júnior i l’Helena González en la categoria infantil. Aquesta darrera atleta és una aposta segura, donat que porta quatre anys consecutius pujant al podi en les diverses categories per les que ha anat passant.

A banda d'aquests tres, els millors classificats cambrilencs de cada categoria van ser: Guillem Sarrà que va ser setè en la categoria cadet masculí; Jaume Pujals que va quedar sisè en la categoria infantil masculí; Jan Montserrate va ser dotzè en aleví masculí; Alison Delaigne va ser 17a en aleví femení; Jan Chiló va ser vuitè en la categoria benjamí masculí i Ainhoa Pérez va quedar sisena en la categoria benjamí femení. En la resta de categories, els resultats van ser els següents: en la categoria absolut masculí va imposar-se l'atleta independent Robert Budai; en màster masculí, Jorge de Andrés Sánchez del CA Tarragona; en màster femení, Marce García del CA Ascó; en júnior masculí, Soufyane Solo del CA Ascó, mentre que en la categoria femení no hi va haver participació; en juvenil masculí, Aleix Ramon del CN Reus Ploms; en juvenil femení, Ariadna Mor del CN Reus Ploms; en cadet masculí, Abdessamad Oukheelfen del CN Reus Ploms; en cadet femení, Anna Hernàndez del CN Reus Ploms; en infantil masculí, Àlex Barrena del CA Ascó; en infantil femení, Adelina Daraban de l'A. Terres de l'Ebre; en aleví masculí, Adam Maijo del CA Ascó; en aleví femení, Nerea Ramos del CG Tarragona - FAAC; en benjamí masculí, Ivan Santillana de l'A. Terres de l'Ebre i en benjamí femení, Leire Fernández del CG Tarragona - FAAC.

Un cop més, el club es va solidaritzar amb la Marató de TV3. Al finalitzar les curses federades es va programar una cursa solidària on els participants havien d’adquirir el dorsal per a poder córrer. La recaptació servia per a donar suport a la causa social de la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits.

Moment d'una de les proves, a la riera d'Alforja

Comenta aquest article