Esports

Cambrils acull la jornada inaugural del Campionat d’Espanya de tennis platja

Per Èlia Bellmunt

Un moment de la final masculina del torneig de tennis platja

El tennis platja és un esport nou i desconegut. Aquest estiu, però, i per tal de promocionar-lo, el III Campionat d’Espanya Amena de tennis platja s’ha organitzat per primera vegada com un tour per vuit ciutats diferents. Cambrils ha estat l’escollida per celebrar-hi la primera jornada, del 9 a l’11 de juliol.

A la platja del Regueral s’hi va fer una instal·lació de 200 metres quadrats que comptava, a part de les pistes de joc, amb una zona annexa de pràctiques i activitats. En aquesta, hi havia uns monitors encarregats de facilitar a tothom qui ho volgués un primer contacte amb el tennis platja. Segons l’organització, més de 4.000 persones van apropar-se a aquest circuit d’activitats. Es considera que el tennis platja no és un esport complicat ja que és molt similar al joc de les pales que es practica a la platja. L’accés a les instal·lacions, la pràctica de l’esport i el campionat tenien entrada gratuïta. El campionat l’organitza RFET i Octagon Esedos amb el patrocini d’Amena.

El diumenge 11 de juliol a la tarda es van jugar les finals del torneig cambrilenc. Les guanyadores de la final femenina van ser la parella formada per Montse Maeso i Mónica Castejón, que van guanyar a la parella formada per les germanes Eva i Ainara Aretche per 4-2, 4-5 i 4-0. Els guanyadors de la final masculina van ser Javier Filella i Joaquim Moliner, que van guanyar a la parella formada per Alfonso Campoy i Lluís Yebra per 4-1 i 4-2. Tot seguit, es va fer el lliurament de trofeus als guanyadors.

Des de les Regidories d’Esports i Turisme de l’Ajuntament de Cambrils s’ha subvencionat i organitzat el torneig de tennis platja de Cambrils. Els regidors d’aquestes àrees, Jordi Savall i Ana López, respectivament, van manifestar la voluntat comuna d’apropar l’esport a la platja i d’aconseguir el màxim rendiment d’aquest espai.

Què és el tennis platja?

El tennis platja és l’adaptació del tennis convencional a un esport que es pugui practicar a la platja. Aquesta novetat deriva de la tendència iniciada amb esports com el vòlei o el futbol, que també compten amb una versió de platja.

El tennis platja segueix exactament les mateixes normes que el tennis tradicional i n’adopta el sistema de puntuació. Tot i això, hi ha algunes diferències. La principal diferència és que la pilota no rebota un cop toca el terra. És per això que al tennis platja està prohibit que la pilota toqui a terra, i quan passa es perd un punt automàticament. El tennis platja es juga amb pilotes de tennis convencional, raquetes de pàdel i xarxa de vòlei. El terreny de joc té 20 x 9 metres i la xarxa es col·loca a una alçada d’1,85metres.

El torneig

La seu de la jornada inaugural del Campionat d’Espanya de tennis platja va ser Cambrils, del 9 al 11 de juliol. Les ciutats que la segueixen en el tour són Sitges, Santander, Màlaga, A Corunya, Platja d’Aro, Las Palmas i Torredembarra. La final del campionat es disputarà a Torredembarra el 21 i 22 d’agost.

La competició es desenvolupa en tres dies, amb format d’eliminació directa. Les parelles guanyadores de cada etapa es classifiquen directament per a la final, a la qual accediran 16 parelles. Els partits es juguen al millor de tres sets. Cada set consta de quatre jocs amb tie break en tots, en el cas que hi hagi un empat a quatre. El torneig es disputa en la modalitat de dobles masculins i femenins i les parelles s’integren en un sol quadre per a cada modalitat. Els participants en el campionat han de de tenir com a mínim 14 anys. A cada torneig s’hi poden inscriure un màxim de 90 parelles.

Comenta aquest article