Societat

Dolços tradicionals, pessebres i decoració nadalenca al Mercat de Nadal del port i a la Fira de Nadal del Barri Antic

Per Redacció

Un moment de la inauguració de la Fira de Nadal del Barri Antic, el passat dilluns al migdia, amb el regidor Francesc Garriga

El passat dilluns 5 de desembre al migdia s'inaugurava a la plaça d'Espanya una nova edició de la Fira de Nadal del Barri Antic, organitzada per l'Associació de Comerciants i Empresaris Vilacentre, enguany sota el lema "Davant de la crisi, col·laboració ciutadana".  L'acte va comptar amb la presència del regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga. Un parell de dies abans, el dissabte 3 de desembre al migdia, també s'inaugurava a la plaça de Mossèn Joan Batalla, el Mercat de Nadal, organitzat pel pla de dinamització comercial Cambrils Obert.

El Mercat de Nadal del port s'allargarà fins demà dia 8 de desembre al migdia. Tothom qui compri a les parades del mercat podrà obtenir tiquets per tal que els més petits puguin pujar als cavallets que s'ha instal·lat en la mateixa plaça. Enguany hi ha un total de 16 parades i hi participen els següents establiments: Festa, Fusta, Promise, l'Ombra Floristeria, Melé, Rostisseria Can Mas, Xic's moda infantil, Complements, Dulce Sueño, l'estand de Cambrils Obert i el de la Unió de Botiguers, amb productes de la Cooperativa Agrícola i del Sirvent. D'altra banda, entre els dies 23 de desembre i 5 de gener, el Cambrils Obert tornarà a organitzar l'activitat "El Nadal més divertit", amb la instal·lació de cinc atraccions per diferents punts del municipi. Concretament, s'ubicaran a la plaça de Carles Roig, a la plaça de Josep Martí i Nolla, a l'avinguda de Vidal i Barraquer (barri de l'Eixample), a la plaça de Mossèn Joan Batalla i a la plaça d'Aragó.

16 establiments, 22 estands i activitats per a totes les edats a la Fira de Nadal

Per altra banda, la Fira de Nadal del Barri Antic es farà fins el proper dissabte 10 de desembre al vespre. Aquest mateix dia a les 13 hores, també es farà el sorteig de 15 carrets de compra amb productes de les botigues del barri i xecs regal. La Fira compta enguany amb un total de 16 establiments i 22 estands.

Enguany, donada la complicada situació econòmica i la retallada del suport financer per part de l'Ajuntament que rebia l'Associació Vilacentre per organitzar la fira, s'ha decidit no suspendre-la, sinó "apostar per la col·laboració ciutadana" per tal de dur diferents activitats per a totes les edats. Gràcies a la col·laboració de molts associats, aportacions de veïns i entitats del municipi, l'Associació Vilacentre ha programat tot un seguit d'activitats paral·leles per fer més atractiva aquesta Fira Regal. Així doncs, una paradista farà tallers gratuïts de com fer regals amb materials reciclats; "La Tequeta" teatre farà una sessió d'estàtues humanes; una veïna del barri oferirà tallers de manualitats infantils; l'Agrupament Escolta Gent de Mar farà una jornada de jocs tradicionals i una gimcana, mentre que l'Escola Municipal de Música també va participar el passat dilluns a la tarda amb un concert. També durant la fira es rebrà la visita del Pare Noël.

En ambdues fires s'hi poden trobar dolços tradicionals, torrons, decoració nadalenca, pessebres o objectes de regal.

Imatge del Mercat de Nadal, instal·lat a la plaça de Mossèn Joan Batalla, ahir al migdia

Comenta aquest article