Societat

La Festa de l'Oli Nou de la Cooperativa de Cambrils supera les previsions amb la venda de 1.500 esmorzars

Per Cristina Sierra

El bon temps va acompanyar durant l'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou

La Festa de l'Oli Nou de la Cooperativa de Cambrils, celebrada ahir al matí, va repartir prop de 1.500 esmorzars, "tot un èxit", segons ha afirmat Josep Maria Siuró. Tal com ha apuntat el director general de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils, es va preveure vendre uns 1.000 esmorzars, i "la qüestió és que ens va sobtar l'èxit, es va esgotar tot i vam haver de fer 3 viatges per anar a buscar més menjar". L'esmorzar, que costava 3 euros, incloïa pa, llonganissa, cansalada, oli, vi i fruita.

El bon temps va acompanyar a la Festa de l'Oli Nou, que va comptar amb la participació dels gegants de Tota l'Endenga i els Amics de la Sardana, així com l'exposició a l'interior de la Cooperativa del II Concurs Cambrils Ornitològic, que es pot visitar durant aquests dies de festa. Siuró també ha valorat molt positivament totes les vendes de productes de la Cooperativa, en especial, les de de l'oli nou.

La collita d'olives podria arribar als 4 milions de quilos

El director general de la Cooperativa Agrícola ha afirmat que la temporada de collita està anat molt bé, ja que les pluges dels últims dos mesos han ajudat a recuperar les olives. "Estem tenint una collita molt esplèndida ja que ho hem controlat molt bé i hi ha molta oliva", ha explicat. Siuró ha apuntat que es podrien arribar als 4 milions de quilos d'olives, ja que, enguany, la temporada s'ha avançat a mitjans d'octubre, mentre que els altres anys sempre es trigava una mica més.

Siuró ha destacat les propietat de les olives verdes, que "proporcionen un oli de més qualitat", i ha afirmat que a la Cooperativa estan "molt contents amb aquesta temporada de collita, que s'acabarà per Nadal.

Comenta aquest article