Societat

"Art, vi i Mediterrani" uneix, per tercer any consecutiu, la pintura i el vi

Per Redacció

Miguel Pérez, Merche Dalmau, Pepa Quinteiro i Joan Bosch  en la presentació, ahir, de la iniciativa "Art, vi i Mediterrània"

El restaurant Can Bosch de Cambrils va acollir ahir la presentació de la col·lecció “Art, vi i Mediterrani”, una iniciativa que va comptar amb la participació de la Galeria d’Art Anquin's i el Celler Domini de la Cartoixa, amb el seu vi Clos Galena.
La iniciativa“Art, vi i Mediterrani”, que es posa en marxa per tercer any consecutiu, és una col·lecció exclusiva i limitada de caixes de vi Clos Galena, un DO Priorat, que compta amb les tapes pintades per 11artistes representatius de la pintura catalana actual. Els artistes que han participat en aquesta iniciativa són Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Joaquin Mateo, Josep Moscardó, Ramon Moscardó, Lluís Puiggròs i Yang Shun.
Les obres són úniques i han estat pintades directament a les tapes de les caixes de vi amb la temàtica del Mediterrani i el vi com a denominador comú. Cada tapa de fusta, un cop separada de la caixa constitueix una obra d’art original, un oli sobre fusta que pot ser emmarcada i penjada a la paret.
La col·lecció es presenta en caixes de 2 o 3 ampolles que contenen el text de la presentació de la col·lecció, la fitxa amb les característiques del vi Clos Galena i el certificat d’autenticitat de la pintura i fitxa de presentació de cada artista .

Col·lecció de sis caixes serigrafiades

Com a novetat, enguany, la Galeria Anquin’s, conjuntament amb el Celler Domini de la Cartoixa ha realitzat una col·lecció de sis caixes serigrafiades, amb edicions de 500 unitats numerades 1/500 i 500/500 dels autors Didier Lourenço, Josep Moscardó i Ramon Moscardó. Amb aquesta iniciativa es vol posar a l’abast serigrafies realitzades a les tapes de les caixes de vi de 2 unitats de Galena. Algunes d’aquestes serigrafies han servit per les etiquetes de les ampolles. Aquestes caixes es poden adquirir al preu de 69 euros la unitat.

Els assistents al sopar d'ahir al restaurant Can Bosch, així com les persones interessades, van poder adquirir aquestes caixes. Posteriorment, es podran trobar a la Galeria d’Art Anquin’s fins exhaurir l’edició limitada que s’ha realitzat.
D'altra banda, el vi “Clos Galena” ha estat puntuat amb un 9,5 pel prestigiós expert americà i referència en la catalogació i puntuació de vins Robert Parker.

Comenta aquest article