Informació general

Aparcam estrena unes "instal·lacions sobredimensionades" de 1.700 m2

Per Cristina Sierra

Els tècnics d'Aparcam treballant a les noves dependències

El regidor de Governació, Dani Milán, va presentar, ahir al matí, les noves instal·lacions d'Aparcam un cop acabat el trasllat, que va començar el passat dijous. Tal com va apuntar Milán, el govern no farà cap inauguració perquè entenen que no és necessari, ja que "és un edifici que hem hagut d'assumir". El regidor va voler denunciar el que considera unes "instal·lacions sobredimensionades", ja que s'ha passat d'unes dependències de 60 m2 a un edifici de 1.700 m2, amb capacitat per 51 places per cotxes retirats per la grua.

Les noves instal·lacions compten amb una superfície útil d'oficines de 440 m2, a més de lavabos i vestidors amb dutxes, una zona de menjador, un pati interior, la recepció dividida en dues parts, una pel vigilant i una pels treballadors de dia, i 1.260 metres quadrats de superfície d'aparcament. Milán va explicar que les comandes de material estaven inflades, ja que s'havia demanat un mostrador a mida per duplicat, material variat d'oficina i unes 50 taquilles de més que ara no es poden retornar.

 
Els treballadors passen de compartir 60 m2 a 75 m2 per persona

Milán va explicar que s'ha de tenir en compte que la part administrativa d'Aparcam està formada per cinc tècnics i el gerent, Joan Gavaldà, ja que els gruistes i el personal de la zona blava treballa al carrer. En total, sis persones que passaran de compartir els 60 m2 que hi havia a l'anterior edifici a gairebé 75 m2 per persona, és a dir, "un pis per persona i unes set vegades per sobre del que aconsellen les normes tècniques en l'ús administratiu".

Un altre problema que hi ha amb les noves instal·lacions són els 1.200 m2 d'aparcament amb capacitat per 51 cotxes retirats. Tal com va afirmar el regidor, la ràtio mitjana de cotxes retirats a Cambrils és de 3-4 cotxes diaris i aquí ens trobem amb 51 places. A més, s'haurà d'afegir 60.000 euros a l'any en vigilància que fins ara era innecessari, ja que els vehicles retirats per la grua s'ubicaven a les dependències de la Policia Local.


El cost inicial de l'edifici era de 800.000 euros i el cost real ha estat de 2.100.000 euros

La segona part de la denúncia va estar centrada en l'àmbit econòmic. El regidor va explicar que inicialment, es va dir que aquest edifici costaria 800.000 euros i finalment, es va haver de demanar una hipoteca de 1.400.000 euros i el cost real ha estat de 2.100.000 euros. Milán ja va apuntar la setmana passada, abans del trasllat, que l'empresa, que va tancar l'any anterior amb un benefici anual de 4.100 euros, passarà a tenir una despesa al voltant de 150.000 euros només per poder fer front a les despeses financeres, a més d'afegir 60.000 euros de vigilància, és a dir, s'afegirà una càrrega total de 210.000 euros anuals.

Secomsa s'instal·larà al nou edifici d'Aparcam

Per fer front a aquesta càrrega econòmica, el regidor va afirmar que s'està intentant captar altres empreses municipals de manera que s'ajudi a compartir les despeses de les noves instal·lacions. L'empresa Secomsa s'instal·larà properament al nou edifici, d'aquesta manera, Aparcam aconseguirà sumar nous ingressos en concepte de lloguer de l'espai.

El regidor també va remarcar la idea d'augmentar les activitats de l'empresa municipal, centrant-se bàsicament en el servei de zones blaves, transport urbà, el servei de grua o els aparcaments alternatius. Milán va explicar que "estem indagant les possibilitats que ofereix el mercat de buscar buscar ingressos atípics, negociant amb empreses del sector privat per intentar buscar sinèrgies que permetin optimitzar els recursos".

Finalment, el regidor va afirmar que la mesura que van endegar per llogar les places d'aparcament del pàrguing del Sindicat, situat al carrer de l'Oli, ja té 32 places llogades de les 119 disponibles i és una manera més per poder recaptar ingressos.


Dani Milán va denunciar l'edifici "sobredimensionat" que ha hagut d'assumir el govern


Dani Milán, Josep Muñoz i Joan Gavaldà a la zona d'aparcament amb capacitat per 51 cotxes

Comenta aquest article