Cultura

El figuerenc Jordi Pla Planas s'endú el Premi de Poesia Vila de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Els premiats dels Premis de Poesia i Fotografia amb l'alcaldessa, el regidor de Cultura i el delegat territorial de Cultura de la Generalitat, a la sala de plens de l'Ajuntament

Ahir es van lliurar els premis Vila de Cambrils, un acte que enceta, tradicionalment, els actes festius de la Festa Major de la Immaculada. Aquest any i dins de la reestructuració de les diferents modalitats d'aquests premis, anunciada fa uns mesos, s'ha lliurat el segon Premi de Poesia i el 25è de Fotografia, en un acte celebrat a la sala de Plens de l'Ajuntament. Abans del lliurament dels premis hi va haver un preludi musical, amb l'actuació del quartet de flautes dels alumnes de l'Escola Municipal de Música. A continuació i abans de lliurar-se els guardons, el regidor de Cultura, Francesc Garriga, va dirigir unes paraules als assistents per recordar la importància i la trajectòria d'aquest certamen cultural.

Segon Premi de Poesia Vila de Cambrils

El catedràtic de llengua catalana i literatura Jordi Pla Planas, de Figueres, va ser el guanyador del certamen d'enguany amb l'obra titulada "La Pell del record". L'autor de l'obra va rebre un premi en metàl·lic de 500 euros a més del compromís de l'Ajuntament de publicar aquest poema guanyador al butlletí municipal i a la web de l'Ajuntament.
Dins aquest premi de Poesia, es van fer dues mencions especials, l'una per Raimond Aguiló, de Reus, i l'altre per Montserrat Bastons, de Barcelona. Tant el guanyador com els autors de les dues mencions especials van fer la lectura de les seves obres.

25è Premi Internacional de Fotografia

El jurat d'aquest premi, integrat majoritàriament per membres de l'Agrupació Fotogràfica de Cambrils, va seleccionar 10 obres d'autors de tot el món que s'adquireixen amb un premi de 200 euros cadascuna i passen a formar part de la Fototeca Municipal de Cambrils. Les obres seleccionades van ser El Cabdell, de Cori Pedrola (Castellvell del Camp); Petit cafè, de M. Gràcia de la Hoz (Reus); Arapa, de Javier Pedro Fernández Ferreras (Berango, Bizkaia); India 14-03, de Vicente Oeiró Asensio (Oyon, Àlaba); Playa Vilela, de Juan Miguel Alba Molina (Torre de Benagaldón, Màlaga); Royal chitwan, de José Julián Ochoa Martínez (San Fernando, Cadis); Angry sea #2, de Hoang Long Ly (Dalat, Vietnam); Conical hat maker, de Van Thien Dao (Dalat, Vietnam); El ángel de la justicia, de Raul Villalba (Buenos Aires) i Nacimineto dogon, de José-Luis García García, de Màlaga.
Aquest ha estat un any amb molta participació en aquest premi, amb un total de 523 fotògrafs professionals i amateurs de set països diferents.

Les paraules de l'alcaldessa, Mercè Dalmau, agraint als guardonats la seva participació al certamen, van donar pas a la darrera interpretació musical, la del trio de clarinets de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. Tot seguit, es va fer l'acte d'inauguració, a la sala Àgora, de l'exposició que recull les fotografies premiades a més d'una selecció de les presentades al Vila de Cambrils de Fotografia.

Comenta aquest article