Societat

Una conferència sobre la lluna i els tallers interactius "La ciència a la plaça" posen el punt i final a les activitats de la Setmana de la Ciència

Per Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir la conferència sobre la lluna a càrrec de Gari Arrillaga

Aquest passat divendres i dissabte van tenir lloc els dos darrers actes del programa de la Setmana de la Ciència d'enguany. Concretament, el divendres a la tarda al Centre Cultural va tenir lloc una conferència que portava per títol "La luna: tan lejos, tan cerca", la qual va anar a càrrec de Gari Arrillaga de l'Agrupació Astronòmica de Torroja del Priorat. En aquesta, Arrillaga va descobrir als assistents algunes nocions bàsiques sobre les característiques de la lluna, i diferents aspectes per poder observar i fotografiar el satèl·lit de la terra. Durant la seva intervenció va explicar les diferents missions espaials que han portat l'home a trepitjar la lluna i també va exposar tot un seguit d'imatges i vídeos reals de la lluna.

La ciència a la plaça

Per altra banda, el dissabte al matí es van organitzar uns tallers interactius per a tota la família. Sota el nom de "La ciència a la plaça", la plaça d'Espanya va acollir aquesta activitat de divulgació científic. Els més petits van poder observar de prop la realització de diferents experiments, acompanyats d'una breu teatralització per fer més entenedores les explicacions de caràcter científic. L'activitat va anar a càrrec del Centre de Recerca en Enginyeria de Materials i Micro/Nanoistemes de la URV, en col·laboració amb el departament de Cultura de l'Ajuntament i l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils.

Els nens que es van acostar a la plaça d'Espanya van poder observar la realització de diferents experiments

Comenta aquest article