Informació general

L'alcaldessa qualifica de "mala notícia" per a Cambrils deixar d'optar a ser seu universitària, però entén la decisió donada la situació econòmica

Per Berta Ruiz

Mercè Dalmau i Lluís Abella durant la roda de premsa

Després de l'anunci fet públic el passat dimecres per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya en el qual s'informava de la intenció de la Generalitat de descartar l'opció de crear uns estudis d'INEFC compartits entre Cambrils i Amposta, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor d'Esports –Lluís Abella– compareixien ahir en roda de premsa per valorar aquesta decisió.

"És una mala notícia per a Cambrils"

En primer lloc, Mercè Dalmau va manifestar que "creiem que és una mala notícia per a Cambrils deixar d'optar a ser seu universitària". En segon lloc, l'alcaldessa va manifestar el seu respecte vers la decisió presa per la Generalitat, "ja que entenem que donada la situació actual no s'entendria que l'administració realitzés una inversió tan important havent-hi una empresa privada amb experiència en el sector educatiu i esportiu disposada a realitzar-la. No obstant, lamentem que aquesta no hagi escollit la nostra població". En aquest sentit, Dalmau va voler puntualitzar que fins ara, Cambrils només disposava d'un protocol d'intencions, és a dir, "un conjunt de voluntats però sense concreció", i un avantprojecte que mostrava la projecció de les instal·lacions esportives i l'aulari, "però que en cap cas concretava la inversió a realitzar de manera detallada". Tot plegat, tal com va declarar l'anterior govern, comptava amb una inversió inicial de 7 milions d'euros i una inversió posterior, a 10 anys, de 25 milions d'euros. "No volem caure novament en l'excusa econòmica, però és evident que amb la situació actual que està vivint l'Ajuntament de Cambrils, a aquest li resulta del tot impossible fer front a aquesta inversió", va dir l'alcaldessa. 

Sumar-se al projecte privat en temes de nàutica

Mercè Dalmau també va explicar que aquest passat estiu, tant ella com el regidor d'Esports –Lluís Abella– van reunir-se amb el Secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, qui els va dir que, l'opció d'un centre públic compartit estava compromesa per la situació econòmica del departament i, que hi havia una opció privada que havia apostat per la zona de Terres de l'Ebre. En aquest moment, l'Ajuntament de Cambrils va seguir mantenint converses amb la Generalitat per tal de negociar la instal·lació de l'INEFC a Cambrils i que "es replantegessin el projecte". Paral·lelament, i sent coneixedors de l'opció privada de l'empresari Jordi Roche, segons va explicar l'alcaldessa, "vam decidir posar-nos en contacte amb ell per oferir Cambrils com una opció plenament vàlida i consolidada a nivell esportiu que podia ser una seu del seu projecte o ser una seu complementària en l'àmbit en el qual Cambrils és especialista, la nàutica". En aquestes darreres setmanes, el govern municipal ha intensificat els contactes, i properament hi haurà una trobada amb Jordi Roche, en la qual, tal com va comentar l'alcaldessa, "es buscarà aconseguir un compromís per estudiar almenys l'opció cambrilenca en quant a que pugui acollir màsters o cicles vinculats amb la nàutica o amb aquelles especialitats que puguem oferir".

D'altra banda, ahir al matí, el Secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, també va manifestar públicament a Tortosa la seva confiança en que en un futur Cambrils pugui sumar-se al projecte presentat ahir.

Comenta aquest article