Cultura

L'Escola Municipal de Música celebra Santa Cecília amb interpretacions musicals dels seus alumnes més petits

Per Berta Ruiz

Actuació del conjunt infantil de guitarres de l'Escola Municipal de Música, a la sala Beethoven

L'Escola Municipal de Música de Cambrils va estar de festa ahir a la tarda, en motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics. En aquesta ocasió, els grans protagonistes de la jornada van ser els alumnes més petits de cada departament de l'escola, és a dir, els alumnes de guitarra, els de cor, els dels instruments de corda i els de vent. La majoria porten poc temps aprenent a tocar el seu instrument i per a molts, era la primera vegada que actuaven conjuntament en públic. Malgrat els nervis i la presència massiva de familiars que omplien les diferents sales de l'escola, els més petits van poder mostrar un petit tast de les seves habilitats musicals.

Actuacions dels alumnes més petits del centre

Va encetar les actuacions, el conjunt infantil de guitarres que va tocar tres cançons sota la direcció de la directora Maria José Bolart, a la Sala Beethoven. En aquesta mateixa sala, el Cor Petits Cantors també va oferir un breu recital amb les cançons "L'arbre encantat", "La sargantana Barruda" i "Els ous ferrats", tot seguint les indicacions de la professora de l'escola, Carolina Morales. A continuació, les actuacions van seguir a una altra sala del centre, la sala Albéniz. En aquest espai es van succeir les actuacions del grup de vent Bufa-Band primer, i després l'orquestra Oca. Els primers, dirigits per Anna Amigó, van tocar quatre cançons amb flautes travesseres, trompetes, clarinets i trombons. Tot seguit, l'orquestra Oca també va oferir quatre originals peces, sota la batuta del professor Enric Prats.

Berenar i manifest a favor dels ensenyaments artístics i contra les "retallades"

Després d'aquestes quatre actuacions, l'AMPA de l'escola va organitzar un berenar popular per a tots els assistents al pati. Petits i grans van poder agafar forces amb un got de xocolata desfeta i coca. Passades les set de la tarda, va tenir lloc la darrera part de la celebració, novament a la sala Beethoven. En nom de tot el professorat del centre, la professora Montse Blai va ser l'encarregada de llegit el Manifest de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM), a favor dels ensenyaments artístics i en contra de les retallades en educació. En aquest punt, la nova directora de l'Escola Municipal de Música –Eva Garriga– va explicar que les darreres retallades per part de la Generalitat estan afectant moltes escoles municipals d'arreu de Catalunya, moltes de les quals estan "en perill d'extinció". També va dir que cal apostar pels ensenyaments musicals, ja que "els nostres alumnes són els músics del futur".

Posteriorment, els alumnes de més edat de l'escola i alguns dels seus professors van oferir un concert. Van actuar Natàlia Salat i Carla Franch al clarinet; el grup de flautes format per Aina Milan, Maria Senserrich, Beatriz Higueras i Núria Pérez; Judith Mas i Alba Cereza al piano; Sandra Plademunt al clarinet i el professor Eladi Dalmau al piano; Mikel Herzog al piano; Àngela Godoy al clarinet i Eladi Dalmau al piano; Genís Piqué a la flauta i Miquel Morales a la guitarra; Ferran Capella a la trompeta, Enric Petrus al saxo i Laura González al piano; Andrés Moya cantant i Eladi Dalmau al piano i Isabel Serra a la flauta travessera i Andrés Moya al piano.

Eva Garriga, nova directora de l'escola

Quant a l'activitat organitzada en motiu de Santa Cecília, la directora del centre –Eva Garriga– explicava a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquest és el primer concert de l'any, perquè fa tot just dos mesos que hem començat el curs. És una mica difícil tenir un programa muntat, però hem agafat aquest hàbit, i comencem amb els alumnes més petits. A més, hem fet venir els alumnes que tenen 4 i 5 anys, que encara no saben quin instrument tocaran i aquesta és la manera que en un dia puguin veure tos els instruments i pensar quin volen triar per a l'any vinent. A un nen petit sempre li fa més gràcia veure altres nens tocant".
Eva Garriga, directora des de l'inici d'aquest curs 2011-2012, afronta aquesta nova etapa al capdavant del centre amb l'objectiu de que tot segueixi funcionant igual, malgrat "els temps difícils". Segons va dir, "nosaltres tenim molta voluntat i ganes, però la part econòmica és el principal problema que ens pot afectar". Actualment, l'escola compta amb 307 alumnes i possiblement, un dels grans handicaps és la seva manca d'espai. Sobre aquesta qüestió, Garriga va afirmar que, "l'ideal seria fer una escola nova, però precisament en aquests moments és difícl pensar en això".

Comenta aquest article