Informació general

La Generalitat arriba a un acord amb Ryanair per operar tot l'any a l'aeroport de Reus a partir de l'abril de 2012

Per Cristina Sierra

Un moment de la Taula Estratègica de l'aeroport de Reus celebrada ahir al matí

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha valorat molt positivament l'acord amb el que s'ha arribat entre la Generalitat i Ryanair per tornar a operar a l'aeroport de Reus a partir del mes d'abril de 2012, després de la reunió de la Taula Estratègica per a la promoció de l'aeroport, celebrada ahir al matí. La taula està formada per la Generalitat, els ajuntaments de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca, el port de Tarragona, les cambres de comerç de Tarragona, Reus i Valls, la Confederació de Comerç de Catalunya, la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona i l'Aeroport de Reus.

Dalmau ha apuntat que en aquesta reunió és va explicar l'acord amb Ryanair, que es compromet a que d'aquí a l'any 2016 es passi de 500.000 a 900.000 passatgers a l'aeroport. "La bona notícia és que aquest hivern serà l’últim que no hi haurà vols de Ryanair", ha afirmat. L'alcaldessa ha volgut emfatitzar que aquesta taula no era només per Ryanair, sinó que també es van parlar d'altres possibles operadors de baix cost per operar a Reus i ha afirmat que s'està treballant en buscar operadors de l'Europa del nord.

El delegat de Govern de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin, ha assegurat que "es tracta d'un acord estable i específic per a l'aeroport de Reus i no té res a veure amb l'acord signat a Girona, estan diferenciats". Nin ha afirmat que la Taula també garanteix l'aportació econòmica per a la promoció de l'aeroport, xifrada en 3,5 milions d'euros, que "han de servir per promocionar l'aeroport a través dels mercats que més ens interessi captar perquè vinguin al nostre territori, ja sigui amb Ryanair o amb d'altres companyies".

Per la seva banda, el director de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat que s'ha establert la creació de comissions de seguiment entre la Taula Estratègica i la companyia per analitzar, de manera dinàmica, les possibles rutes i aquells mercats que des del territori es consideri que són els que es necessiten atraure. "Això vol dir que tant les rutes com els mercats poden anar variant en funció de la situació econòmica dels mercats, ja que ens interessa pagar per avions que vinguin amb molta ocupació a Reus".

Comenta aquest article