Informació general

Se signa un acord pel qual Tac 12 s'encarregarà de la direcció i de la coordinació de la programació de TDCamp

Per Lluís Rovira i Barenys

D'esquerra a dreta: Albert Batet, Mercè Dalmau  i Xavier Abelló, ahir durant la signatura d'acord

TDCamp i Tac 12 han establert un acord de col·laboració mitjançant el qual Tac 12, el canal públic que emet a les comarques de l'Alt Camp, Tarragonés i Conca de Barberà, s'encarregarà de la "coordinació de la direcció i de la programació" de TDCamp. Els presidents dels dos consorcis que gestionen els dos canals televisius; l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, com a representant de TDCamp i l'alcalde de Valls, Albert Batet, com a representant de Tac 12, van oficialitzar ahir aquest acord amb la signatura d'un conveni.

Aportació d'uns 32.000 euros per part de TDCamp

Fruit d'aquest acord, Cambrils Audiovisual, l'entitat pública empresarial local que gestiona la TDCamp, pagarà a Tac 12 la quantitat de 27.600 euros més iva, és a dir, poc més de 32.000 euros, per a fer aquestes funcions de direcció i coordinació de la programació en el període d'un any. Això significa que TDCamp no tindrà la figura del director i aquestes funcions les farà Tac 12. D'aquesta manera, el gerent d'aquest canal televisiu, Xavier Abelló, es converteix en el nou responsable de la TDCamp però no en el seu director. Tot i això, Mercè Dalmau va voler aclarir que aquest fet "no comportarà, en cap cas, la pèrdua, per part de Cambrils Audiovisual, de la capacitat de decidir la configuració de la programació". També va deixar clar que els treballadors de la TDCamp continuen i que ja se'ls havia explicat aquest acord fa uns dies. Segons Dalmau, "la relació que s'estableix és purament administrativa". De cara a una possible futura fusió dels dos canals, Mercè Dalmau va dir que era "impossible, tècnicament parlant".

Mesures correctores i estalvi

Els dos representants dels dos consorcis rectors de les dues televisions van fer èmfasi, en el decurs de la presentació pública, en l'estalvi i l'optimització de recursos. En aquest sentit, Mercè Dalmau va anunciar que des de Cambrils Audiovisual "s'han aplicat mesures correctores importants que es faran públiques la setmana vinent". Referint-se a l'acord signat, l'alcaldessa va dir que suposava un estalvi de la figura del director.

Albert Batet, per la seva part, va qualificar el conveni signat de "bon acord per les dues parts" i va afegir que "en temps difícils com els que estem passant actualment, s'han de prendre decisions valentes i que es vegi que entre les diferents administracions fem pinya i sumem esforços pel bé de la gestió dels recursos".

Tac 12 té 3 treballadors, TDCamp en té 11

Segons va dir Xavier Abelló, "Tac 12, com a empresa pública, només té tres treballadors en nòmina. Hi ha molta externalització de les feines". El canal públic Tac 12 pertany a un consorci, anomenat Tacoalt, que està integrat pels ajuntaments de Tarragona, Vila-seca, Salou, Valls, Constantí, Montblanc i Torredembarra.

D'altra banda, TDCamp està gestionat per un consorci que aplega els ajuntaments de Cambrils, Mont-roig del Camp, la Selva del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp. TDCamp està gestionat per l'EPEL Cambrils Audiovisual. Després d'haver acomiadat el director i quatre treballadors, el passat més de setembre, i, posteriorment, haver contractat una persona per les funcions d'administrativa, TDCamp té actualment una plantilla d'onze persones.

Comenta aquest article