Informació general

El PSC presenta el seu butlletí informatiu "El far de Cambrils" i critica que "els mitjans públics locals han esdevingut un monòleg de Mercè Dalmau"

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació, ahir a la tarda a la seu del PSC. Al centre de la taula, d'esquerra a dreta: Robert Benaiges, Alfred Clúa, Judit Espinosa i Ana López

L'agrupació local del PSC va presentar ahir a la tarda, a la seva seu, el butlletí informatiu "El far de Cambrils". A la roda de premsa de presentació hi van ser presents els regidors socialistes Robert Benaiges i Ana López, així com Alfred Clúa i Judit Espinosa, membres de l'executiva del partit, i d'altres simpatitzants.

"Fer arribar la tasca i l'opinió del partit"

En aquesta presentació, Alfred Clúa va ser l'encarregat de fer cinc cèntims de les característiques del nou butlletí editat per la formació. Segons va dir, tradicionalment l'agrupació sempre ha editat diferents butlletins o revistes que han portat diferents noms com "Mar de la Frau" o "el Setge". La nova revista informativa té l'objectiu de "fer arribar la tasca i l'opinió del partit en relació als diferents temes d'actualitat". En aquest punt, des del PSC van criticar que en els mesos que porta el nou govern al consistori, "els criteris de representativitat en els mitjans públics s'han esfumat per esdevenir un monòleg de Mercè Dalmau. No hi ha debats i una entrevista en 7 mesos al nostre portaveu, per això estem convençuts de què ens cal una plataforma comunicativa".
El butlletí "El far de Cambrils" té una tirada de 7.000 exemplars que es distribuiran a les bústies dels domicilis. També es podrà descarregar via internet en format .pdf i a través de les xarxes socials Facebook o Twitter. Es preveu que tingui una periodicitat trimestral. En aquest primer número, "El far de Cambrils" aborda temes com l'estudi econòmic encarregat pel govern; crítiques a les "retallades" i a les darreres reformes laborals, així com a qüestions de premsa i comunicació de l'Ajuntament.

"Potser a la senyora Dalmau li agradaria tenir una oposició més dòcil, però nosaltres, des del respecte, des del diàleg amb claredat i esperit constructiu però també amb fermesa i en positiu, continuarem defensant els interessos de la nostra gent, dels cambrilencs"

Per altra banda, des de l'agrupació local del PSC també van voler respondre a les declaracions que va realitzar l'alcaldessa –Mercè Dalmau– el passat 8 de novembre, on demanava al portaveu el PSC –Robert Benaiges– que, "per dignitat institucional abaixés el cap" i donés suport al nou govern.
Judit Espinosa va fer lectura de la postura del PSC arran d'aquestes manifestacions. Segons va dir, "l'activitat política ha de ser una eina de construcció d'una societat millor per avançar i tirar endavant i no un afany de destrucció dels que pensem diferent, fent passes enrere en les llibertats d'expressió i pensament i malgastant energies inútilment que hauríem d'emprar en fer un Cambrils millor". Des del PSC van manifestar que "som conscients de la tasca que ens va encomanar la ciutadania amb el seu vot el passat 22 de maig, i exercim l'oposició al govern municipal en defensa dels interessos d'aquesta ciutadania, en coherència amb els nostres principis i sense submissions de cap tipus". D'altra banda, la formació socialista va afirmar que "les declaracions que puguin formular els seus regidors i, en especial el portaveu –Robert Benaiges– responen al debat intern i a l'estratègia política dissenyada i acordada en el si de l'agrupació. Que aquesta política no ha estat i no és de confrontació ni de crítica fàcil: des de l'oposició defensem els nostres principis, el nostre programa i també hem ofert la nostra col·laboració al govern municipal. Potser a la senyora Dalmau li agradaria tenir una oposició més dòcil, però nosaltres, des del respecte, des del diàleg amb claredat i esperit constructiu però també amb fermesa i en positiu, continuarem defensant els interessos de la nostra gent, dels cambrilencs".

"Li demanem que deixi de mirar enrere, que presenti un pla de govern amb accions concretes i que es dediqui a treballar"

Finalment, des del PSC van lamentar que l'acció de govern no tingui "cap tipus de fonament ni de planificació que la faci avaluable ni previsible, basada en el descrèdit de la gestió de l'anterior govern, que no defensa els interessos de Cambrils i que és absolutament submisa a la Generalitat. Li demanem que deixi de mirar enrere, que presenti un pla de govern amb accions concretes i que es dediqui a treballar per tirar la ciutat endavant enlloc de cercar la confrontació amb el nostre grup".

Comenta aquest article