Societat

Dos alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme podran fer les seves pràctiques en un restaurant d'Astúries

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la celebració de les jornades Gastronòmiques i Turístiques a l'Escola d'Hoteleria, aquest passat mes de febrer

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils forma part d'un projecte d'innovació en la FP a través del qual dos alumnes d'aquest centre podran fer un mes de pràctiques de cuina en un restaurant amb estrella Michelin de la comunitat d'Astúries, el Casa Gerardo-Prendes de Candás. Al mateix temps i dins del mateix projecte, dos estudiants del Centre de Formació d'Administració i Hoteleria de Guipúzcoa-Cebanc faran estada a Cambrils per a fer les pràctiques en els dos restaurants cambrilencs amb estrella Michelin, el Can Bosch i el Rincón del Diego.

El Ministeri d'Educació ha becat aquest projecte en el que hi participen cinc Escoles d'Hoteleria i vuit restaurants. A part de Cambrils, Sant Sebastià i Astúries, també estan involucrats en el projecte les Escoles d'Hoteleria de Menorca i d'Àlaba. Els coordinadors dels diferents centres participants s'encarreguen de tots els tràmits mentre que el Ministeri paga el viatge i l'estada dels alumnes. Els responsables dels restaurants, per la seva part, s'encarreguen d'avaluar l'alumnat que els hi ha correspost. Aquest projecte, segons ha explicat el seu coordinador a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Gabriel Bartra, "pretén transmetre la importància de la formació de cara a la futura inserció en el món laboral alhora que vol millorar els resultats i les competències professionals, personals i socials en la FP".

Comenta aquest article