Esports

El Laguna de Primera Nacional A es trasllada a Salou

Per Lluís Rovira i Barenys

José Laguna envoltat de jugadors en un partit d’aquesta temporada

L’equip de futbol sala Laguna Cambrils de Primera Nacional A jugarà la propera temporada a Salou. Aquest és el resultat d’un procés que s’ha gestat els darrers mesos i que ha tingut com a conseqüència la fusió de dos clubs, el Club Futbol Sala Laguna Cambrils i el Playas de Salou. Més que fusió, però, és el Club de Futbol Sala Laguna qui ha absorbit el Playas de Salou, segons explica José Laguna, president del club. “Ara el club es diu Club de Futbol Sala Laguna - Playas de Salou. El número de llicència continuarà sent el nostre, així com els colors tradicionals de l’equip Laguna: el vermell i el negre”. A nivell esportiu, però, l’equip es dirà Playas de Salou - Laguna CFS. La nova junta directiva del club estarà encapçalada per José Laguna i estarà formada per un 50% de gent provinent de cada club. La seu social estarà ubicada als despatxos del pavelló esportiu de Salou.

Millora esportiva

José Laguna argumenta que aquests canvis al club s’han fet amb la intenció de pujar l’equip a la Divisió de Plata, “nosaltres, al club, aspirem a alguna cosa més. El club fa 20 anys que existeix. D’aquests 20 anys, en portem 17 entre les divisions nacionals A i B, però de moment no hi havia més futur, tal i com estàvem, i jo fa temps que vaig dient que volem pujar a la Divisió de Plata, i això és impossible entrenant dos dies a la setmana al pavelló”. El tema dels entrenaments ha estat la clau de tota aquesta història, segons explica Laguna. L’equip del CFS Laguna disposava, aquesta darrera temporada, de dos dies d’entrenament al pavelló i en reclamava un altre, “nosaltres ja entrenàvem un dia més, però ho féiem a la riera o davant l’Ajuntament, i això que hi ha hores en què al pavelló només hi ha tres o quatre persones entrenant. La resposta que hem rebut de l’Ajuntament és que a Cambrils hi ha moltes entitats esportives i que no hi ha prou espai. Aquesta és la política de l’Ajuntament, molt respectable, però que a mi no em serveix”. Segons Laguna, a Primera Nacional A competeixen amb equips que entrenen quatre dies a la setmana i que aquestes darreres temporades han donat una imatge millor de la que haurien de donar per l’entrenament que feien. D’altra banda, la Regidoria d’Esports de Salou ha acollit amb satisfacció el club cambrilenc, segons manifesta José Laguna, “jo vaig exposar el que necessitàvem i al regidor d’Esports de Salou li ha fet molta il·lusió la proposta, ja que, segons ha dit, és un orgull tenir un equip d’aquesta categoria a Salou. Nosaltres el que volíem era entrenar tres dies a la setmana i ha Salou ho hem aconseguit”.

Millora econòmica

El que també ha aconseguit el CFS Laguna és un important increment econòmic per part de la Regidoria d’Esports de Salou, tot i que José Laguna no ha volgut desvetllar la quantitat. Ara bé, el pressupost del primer equip del club per a la propera temporada gairebé es triplicarà, “passarem d’un pressupost de gairebé 4 milions de pessetes a un possible pressupost d’entre 10 i 11 milions de pessetes, que és el que es necessita per portar 2 o 3 jugadors de fora i que la resta de jugadors cobri alguna cosa”. Pel que fa a la incorporació de nous jugadors, el Laguna ha intentat fitxar tres jugadors de Vila-real, dos dels quals havien fet la pretemporada amb l’equip de Divisió d’Honor Playas de Castellón. Les pretensions econòmiques d’aquests jugadors els allunyen, ara per ara, del club i en aquests moments s’està negociant amb dos jugadors de l’àrea de Barcelona. Des del club s’està buscant el suport econòmic de diferents empreses per tal d’assolir el pressupost previst. La Regidoria d’Esports de Salou, a més, ha promès un major suport econòmic si l’equip arriba a la Divisió de Plata.

Els filials

El CFS Laguna - Playas de Salou tindrà un equip filial que militarà a la Divisió d’Honor. Aquest equip serà el fins ara Playas de Salou i portarà el mateix nom que el primer equip, Playas de Salou - Laguna CFS. El fins ara Playas de Salou, a més, tenia un filial que a partir d’ara passarà a ser el tercer equip del club i militarà a Primera Provincial. De moment, aquest tercer equip conserva els estatuts del Playas de Salou, tot i que José Laguna n’assumeix, també, la presidència. Segons Laguna, “aquest equip de la Primera Provincial és el lloc ideal per treballar la base”.

§ L’Sporting de Cambrils passa a anomenar-se CFS Laguna§

Paral·lelament a aquesta fusió entre el CFS Laguna i el Playas de Salou, José Laguna ha arribat a un acord amb el club de futbol sala Sporting de Cambrils per tal que aquest canviï el nom i es passi a denominar Club Futbol Sala Laguna Cambrils. Laguna també serà el president d’aquest club, que tindrà un equip a la Divisió d’Honor Provincial, “havíem de muntar un club nou per donar cobertura a l’Escola de Futbol Sala. En comptes de muntar-lo hem agafat l’estructura de l’Sporting de Cambrils. Ells han canviat els estatuts en reunió ordinària i s’ha passat a anomenar Club Futbol Sala Laguna Cambrils”. Dins aquest club estarà integrada l’Escola de Futbol Sala. Aquesta propera temporada l’Escola passarà a tenir vuit equips i disposarà per primera vegada d’un equip juvenil. Segons comenta Laguna, l’any vinent vol muntar una escola de futbol sala a Salou.

Comenta aquest article