Informació general

El turisme sènior genera un benefici d'entre 10 i 12 milions d'euros a la Costa Daurada

Per Redacció

Un moment de la reunió que va fer-se ahir a Salou. D'esquerra a dreta: el regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí–, la de Reus –Alícia Alegret–, Benet Presas de Turisme de Salou, el delegat a Catalunya de Mundo Sènior –Carlos Prieto– i el regidor de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset

Els regidors de Turisme de Vila-seca La Pineda –Xavier Graset–, de Reus –Alícia Alegret–, de Cambrils –Xavier Martí– i de Salou –Benet Presas– que conformen conjuntament amb PortAventura l'aliança turística de la Costa Daurada van reunir-se ahir al migdia a Salou amb el delegat a Catalunya de Mundo Sènior, Carlos Prieto. El motiu de la trobada va ser el de posar damunt de la taula nous incentius comuns entre els municipis per tal de millorar l'oferta complementària i augmentar el nombre de vendes d'aquest programa social dedicat a la tercera edat per l'elevat volum econòmic que genera. Concretament, s'estima que a la Costa Daurada l'impacte d'aquest turisme es mou entre els 10 i 12 milions d'euros en el període entre el 15 d'octubre i el 15 de maig. Segons va apuntar Carles Prieto, la Costa Daurada oferta 151.000 places a Catalunya, 50.000 de les quals són a la Costa Daurada. A data d'avui, s'han venut 40.670 places el que suposarà unes 350.000 estades als hotels de la zona. Aquestes xifres però, segurament, es tancaran a l'alça arribant a les 45.000, segons es va apuntar durant la trobada.

Cambrils incorpora un hotel al programa IMSERSO

El regidor de Turisme de Salou –Benet Presas– va destacar que Salou posa a disposició del programa de l'IMSERSO fins a 11 hotels, sent el municipi receptor amb el gruix més important de clients. Una de les novetats d'enguany és la incorporació d'un hotel de Cambrils al programa, mentre que La Pineda manté l'oferta en dos hotels més. En aquest sentit, el regidor de Turisme de Cambrils, Xavier Martí, destacava que "hem estat treballant per tal que Cambrils pugui operar amb turisme sènior i per fi ho hem aconseguit. Per nosaltres és una gran satisfacció i esperem seguir ampliant la nostra presència en aquest programa", va dir. Presas, comentava també que "la desestacionalització en la que treballem fa que s'hagin introduït millores substancials en el transport intern dels consumidors d'aquests paquets i seguirem buscant nous al·licients".

Alta rendibilitat del sector

Per la seva part, Xavier Graset del Patronat de Turisme de La Pineda afegia que "nosaltres treballem per aconseguir que es generi un major moviment i que els comerços i establiments els surti a compte obrir tota la temporada i fer negoci", deia. I es que alguns estudis asseguren que per cada euro que l'estat inverteix en aquest programa social hi ha un retorn d'un euro i mig. És a dir, "té una alta rendibilitat ja que suposa crear ocupació, una important activitat econòmica i generar IVA", va comentar Presas. Per la seva part, la regidora de Turisme de Reus –Alícia Alegret– va voler destacar l'important paper de la capital del Baix Camp. "Reus és el complement comercial i cultural necessari de la destinació, amb la Capsa Gaudí, el teatre, el modernisme i amb un volum comercial importantíssim. Som els grans beneficiats", va concloure.

Comenta aquest article