Informació general

Turisme de Cambrils i el departament d'Agricultura posen fil a l'agulla per potenciar la gastronomia del territori

Per Redacció

Un moment de la reunió entre el regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí– i la secretària general del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Maria Teresa Martí

El regidor de Turisme de Cambrils –Xavier Martí– va reunir-se ahir al matí a Barcelona, amb la secretària general del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Maria Teresa Martí, per encetar línies de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat amb l’objectiu de promocionar els productes gastronòmics de qualitat del territori.

El regidor de Turisme de Cambrils va mostrar-se molt satisfet per la "bona entesa" que hi ha hagut des del primer moment amb el Departament. "Defensem el mateix i, en moments de crisi, unir esforços és més necessari que mai", va afirmar Xavier Martí. El regidor també va explicar que des de Cambrils no només es promocionen els productes del municipi com l’oli o el peix sinó també els productes de tot el territori català utilitzats per preparar els plats. La secretària general es va interessar especialment per aquesta difusió dels productes de la terra a través de la gastronomia i va comentar que la nova filosofia del Departament és acostar-se al territori. Des de la Generalitat, la voluntat és crear sinèrgies per facilitar els contactes amb les empreses, donar suport institucional i potenciar la marca Catalunya i els productes de cadascun dels territoris.

Promoció per al 2012

Entre les accions de promoció previstes per al 2012 per la regidoria de Turisme de Cambrils, que podrien comptar amb el suport del Departament d’Agricultura, hi ha la Mostra del Vi i la Gastronomia i l’organització de degustacions, entre d'altres.
Martí també va agrair la bona predisposició i la rapidesa del Departament en convocar aquesta reunió, que va sorgir arrel d’unes converses entre la secretària general i la directora del Patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico, en la passada Nit de la Pesca.

El proper pas serà la convocatòria d’una reunió a Cambrils amb responsables de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) i PRODECA (Promotora d'Exportacions Catalanes) per concretar les accions i el calendari.

Comenta aquest article