Societat

La Setmana de la Ciència 2011 enceta avui el seu programa d'activitats amb conferències, sortides i tallers

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'uns tallers sobre astronomia organitzats en l'edició de la Setmana de la Ciència de 2009

En el marc de la 16a Setmana de la Ciència a Catalunya, Cambrils s'hi adhereix un any més amb un programa d'activitats pensat per a totes les edats, amb l'objectiu de promocionar i fer difusió de la cultura científica i tecnològica. Entre els dies 17 i 27 de novembre, s'organitzaran exposicions, conferències, sortides, tallers, cinema o visites que permetran una participació activa de tots els participants. Enguany la Setmana de la Ciència també s’adhereix a la celebració de l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacionals dels Boscos. A Cambrils, com en d'altres ocasions, tampoc hi faltaran sessions d'astronomia.

Activitats per a totes les edats del 17 al 27 de novembre

Avui dijous 17 de novembre, a les 20.30 hores al Centre Cultural, s'encetarà el programa amb la projecció del documental "Addictes al plàstic", en el marc de la mostra de cinema de medi ambient "Ficma tot l'any". El dissabte 19, s'organitzarà una visita guiada a l'empresa Basf (les inscripcions es poden fer al Centre Cultural, a l'adreça centrecultural@cambrils.cat o bé trucant al telèfon 977 36 90 60). La programació de la Setmana de la Ciència seguirà el dia 22 amb una conferència a càrrec del professor Juan Carlos Ronda, que portarà per títol "Perfums, aromes i sabors", mentre que l'endemà, dimecres 23, serà el torn de la professora Carme Aguilar que oferirà la conferència "Rentar-se i vestir-se amb química". El dijous 24 de novembre tindrà lloc una nova conferència, "La via Làctia" a càrrec de Miguel Martín i el divendres també hi haurà una nova sessió que portarà per títol "La luna: tan lejos, tan cerca" amb Gari Arrillaga. Les quatre conferències seran a les 19 hores al Centre Cultural. Per altra banda, el dissabte 26 de novembre es farà l'activitat "La ciència a la plaça". A la plaça d'Espanya, entre les 10 i les 13 hores, es realitzaran tallers interactius per a grups familiars. El cap de setmana del 26 i 27 de novembre també hi haurà jornada de portes obertes al Museu d'Història de Cambrils. D'altra banda, entre els dies 22 i 25 de novembre, es programaran sessions escolars de cinema de medi ambient del Ficma.

Paral·lelament també estarà en marxa la campanya "El Barri Antic, una galàxia de botigues" impulsada per l'associació Vilacentre i l'Associació Astronòmica de Torroja del Priorat. A més, la Biblioteca Municipal també hi participarà posant a l'abast el seu fons documental sobre temes relacionats amb la ciència.

Comenta aquest article