Informació general

Turisme de Cambrils proposa a la Generalitat millores als serveis de les platges en l'àmbit recreatiu i esportiu

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la platja de Prat d'en Forés

El regidor de Turisme, Xavier Martí, es va reunir, el passat dijous, amb el servei de Costes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb l'objectiu de començar a tramitar els pla d’usos de platges de la propera temporada i marcar un full de ruta per millorar els serveis, després de rebre les peticions de turistes, de xiringuitos i de l'Estació Nàutica. A la trobada hi van participar la cap del servei de Costes Carlota Barceló, el coordinador tècnic Genís Carbó i la tècnica Myriam Joaniquet.

L’Ajuntament de Cambrils va presentar una sèrie de propostes que hauran de ser estudiades per a Generalitat. Algunes d'aquestes propostes van ser rebudes molt positivament pels representants de Costes i fins i tot, es  va parlar de fer-les extensives a altres municipis de la costa catalana. En l’àmbit nàutic, el regidor va proposar ampliar a altres platges les activitats de l’Estació Nàutica, que ara estan limitades a Horta de Santa Maria. A més, també va apostar pel paddle surf, una nova modalitat de surf que consisteix en remar dret, a sobre d'una taula de surf de mida gran. El regidor vol crear sortides, canals abalisats, per permetre la pràctica d’aquest esport a les platges i evitar interferir amb els banyistes.  

D’altra banda, Martí va posar sobre la taula temes com les activitats que l’Ajuntament organitza a la platja sense ànim de lucre per aclarir el protocol de tramitació , i també la possibilitat que els xiringuitos puguin instal·lar les bombones de butà en una caixa amb ventilació annexa a la instal·lació de 20 metres quadrats per millorar la seva seguretat. Finalment, el regidor va explicar que l’Ajuntament ha començat a treballar en l’elaboració d’un catàleg de platges amb els diferents serveis.

Comenta aquest article