Societat

El grup Nats retrà homenatge al músic cambrilenc Jordi Pallarés amb un concert

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'arxiu d'un concert del grup Nats a Vinyols i els Arcs, a principis dels anys 90

El dissabte 19 de novembre a les 21 hores es farà un concert a l'Ateneu Juvenil, en homenatge al músic cambrilenc Jordi Pallarés, traspassat el passat 17 de juny als 46 anys d'edat. Jordi Pallarés havia estat un dels components dels Nats, primer, i dels Baked Beans, a continuació, dos grups que durant la dècada dels 90 van tenir una activitat musical molt destacada. Precisament el concert del proper 19 de novembre servirà per a què la resta de components dels Nats tornin a pujar a l'escenari i tornin a interpretar part del seu repertori després de 20 anys. Juntament amb els Nats, integrats en aquesta ocasió per Marcel Aragonès, Josep M. Clariana, Xavi Plana, Carlos Rom i Aleix López en el lloc de Jordi Pallarés, actuaran dos grups locals més, que són Zakk Johnson & Tres hombres malos i Bords.

Carlos Rom: "Era un dels darrers desitjos del Jordi"

L'organització del concert va a càrrec de l'Associació de Músics de Cambrils. Segons ha explicat Èrik López, representant d'aquesta entitat, a Revista Cambrils Diari Digital, hi havia la intenció de fer una mostra de grups cambrilencs aquesta tardor i es va trobar el motiu idoni de fer l'homenatge al Jordi Pallarés, "una persona molt vinculada amb tot el moviment musical cambrilenc. Es va decidir fer aquest concert en què hi haurà la col·laboració de diferents músics cambrilencs". Per la seva part, Carlos Rom ha comentat que aquesta iniciativa s'ha posat en marxa perquè, "aquest era un dels darrers desitjos del Jordi. Que els Nats s'ajuntessin i fessin una petita gira en la seva memòria". Amb aquesta idea, el grup s'ha tornat a unir per tal d'encetar una minigira per diferents punts del Baix Camp i d'altres comarques properes, tot i que encara no hi ha cap més data concretada. Rom també ha dit que s'editarà un CD recopilatori amb els 20 o 25 temes més coneguts dels Nats i també s'inclouran dos temes nous. De cara al concert del dia 19 es repassarà la trajectòria musical del grup i també tocaran algun tema dels Baked Beans. L'actuació comptarà amb els mont-rogencs Marcel Aragonès –a la guitarra– i Josep M. Clariana al baix i a la veu; els cambrilencs Aleix López –a la guitarra– i Carlos Rom a la bateria i el tarragoní Xavi Plana als teclats.

Les entrades per aquest concert es posaran a la venda a partir del dilluns, al preu de tres euros, al Rock Star i a l'Ateneu Juvenil. Part de l'import recaptat es destinarà a la Lliga contra el càncer.

Comenta aquest article