Societat

S'inaugura l'exposició L'aventura de ser dona, emmarcada en els actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Per Redacció

Magda Gassó, Alba Espargaró i Lluïsa Rom van inaugurar l'exposició al vestíbul de l'Ajuntament

La regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– va inaugurar, ahir al migdia al vestíbul de l'Ajuntament de Cambrils, l'exposició "L'aventura de ser dona", emmarcada en els actes organitzats pel consistori amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les dones. Es tracta d’una exposició de petit format concebuda per Alba Espargaró i Magda Gassó a partir dels textos del seu llibre "Aventureres de la Història. Els altres noms propis de la Història de Catalunya".

L'exposició és una aproximació a les biografies de deu dones que van traspassar els límits imposats al seu gènere en l'època que els va tocar viure. Són exemples de superació i transformació de la realitat que les envoltava per trencar barreres. Aquesta mostra es podrà veure fins el proper 30 de novembre.

El 25 de novembre es llegirà el manifest contra la violència de gènere
 
L'Ajuntament de Cambrils ha organitzat, per aquest mes de novembre, un seguit d'actes per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les dones. Amb aquesta commemoració, des del Consistori apunten que, amb aquests actes, es vol realitzar una tasca d'informació, conscienciació i sensibilització respecte aquest tema.  L'acte principal serà a l'Ajuntament el proper 25 de novembre amb la lectura del manifest contra la violència de gènere.

Cal apuntar que, juntament amb l'exposició inaugurada ahir, el centre Les Basses també acull, des del passat divendres, l'exposició "Treballadores del món. Avancem cap a la igualtat de gènere", que busca oferir una visió global de la situació social de les dones arreu del món i de les condicions a les quals s'enfronten cada dia dins del món laboral.


El Palau Municipal d'Esports acollirà un taller gratuït de defensa personal

Des del consistori també s'han programat diversos tallers, entre els que destaca el taller de defensa personal, que es realitzarà gratuïtament el 21 i 23 de novembre de 10 a 12 hores al Pavelló Municipal d'Esports.  Aquest taller, adreçat a totes les dones majors de 17 anys, l'impartirà Salvador Aranda, fundador de l'estil SAM-DO i TOE SAM-DO (Teràpia Oriental Educativa). Cal fer inscripció prèvia del 7 al 17 de novembre al Servei de Polítiques d’Igualtat al telèfon 977 368 190 o enviant un mail a pisal@cambrils.org.

Un altre taller a destacar és el de “Construïm la igualtat en la parella”, dirigit als alumnes de tercer d'ESO dels diferents centres educatius de Cambrils. El taller pretén informar i conscienciar a l’alumnat envers la igualtat en les relacions de la parella, per tal d’afavorir la construcció de relacions igualitàries i saludables, basades en el diàleg i el respecte mutu.


D'altra banda, hi haurà una entrevista a Lídia Bargas Musoy, Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones al Camp de Tarragona, al programa “Mil i un matins per a la igualtat”, que es durà a terme el dia 24 de novembre a les 10 hores a la freqüència de Ràdio cambrils, i la lectura i debat de la novel·la “Musclos per sopar”, de l’autora Birgit Vanderbeke  a l’espai Club de lectura, que es portarà a terme a la Biblioteca municipal el dia 21 de novembre a les 19 hores.

Comenta aquest article