Informació general

Alba Benedicto (ICV): "Diuen que hem malgastat diners i que s'ha acabat la festa. Crec que ni els joves ni els aturats ni els pensionistes hem assistit a aquesta festa, per tant, no hem de pagar els plats trencats"

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte d'ICV. D'esquerra a dreta: Salvador Matas, Alba Benedicto, Hortènsia Grau i Toni Puig

Ahir al vespre al centre cívic Les Basses, ICV-EUiA va organitzar un acte públic en el marc de la campanya electoral. Aquest va ser presentat per Salvador Matas, president d'ICV al Camp de Tarragona, i també van intervindre la diputada de la coalició –Hortènsia Grau–, el candidat número 3 de la llista tarragonina –Toni Puig- i la cap de llista d'ICV-EUiA per Tarragona, Alba Benedicto.

Amb el lema de campanya "...I a sobre hem de callar?", la candidata per Tarragona, Alba Benedicto, va explicar a Revista Cambrils Diari Digital quins són els punts principals que des de la formació ecosocialista defensen. Segons va explicar, "estem pagant la crisi els qui no ens toca pagar-la. L'estem pagant els joves condemnant el nostre futur. Totes les retallades de CiU no són cap mesura per millorar l'ocupació perquè s'està demostrant que fins i tot l'augmenten. Per la seva part, el PSOE, amb les seves polítiques com la reforma laboral –votada també per CiU–, el que fan és que l'acomiadament sigui més fàcil i per tant, crea més atur. Nosaltres el que proposem i davant el que no ens podem callar és que hi ha famílies que estan perdent la seva casa i que hem regalat uns diners a uns bancs que ara mateix acumulen pisos buits i que no donen crèdit ni a famílies ni a petites i mitjanes empreses. Per contra, ens retallen en sanitat o en escola pública". En aquest sentit, Alba Benedicto va comentar que la proposta d'ICV-EUiA és "una fiscalitat més justa i que pagui més aquell qui més té, que pagui més aquell que contamina més. Per exemple, un impost sobre les centrals nuclears que altres comunitats autònomes tenen i que el govern d'Artur Mas no s'atreveix contra el lobbie nuclear. Ens diuen que hem estirat més el braç que la màniga, que hem malgastat els diners, i que s'ha acabat la festa. Crec que ni els joves ni els aturats ni els pensionistes hem assistit a aquesta festa i per tant ara no hem de pagar els plats trencats".

Pel que fa a la jornada electoral del 20-N, la candidata tarragonina del partit va voler fer una crida a la participació. "Creiem que ningú pot quedar-se a casa, no és moment de resignar-se. La dreta vol fer-nos creure que la democràcia no serveix per a res. Sabem que un vot no ho canvia tot, però sense un vot no podrem canviar res. El pitjor enemic és la resignació, per tant, volem que aquell dia la gent surti de casa i vagi a votar".

Comenta aquest article