Informació general

El cambrilenc Josep Fernández, un dels autors de la cançó guanyadora de la Marató de TV3

Per Cristina Sierra

La versió balada s'inclourà en el disc de la Marató 2011

El cambrilenc Josep Fernández és un dels autors de la cançó guanyadora de la Marató de TV3, que s'inclourà en el disc de la Marató 2011. Enguany, la Marató de TV3 va decidir que els internautes escollissin la cançó oficial de la Marató, per això, es va crear el projecte Banc de Sons, que, a través d'Internet, permetia a tothom participar activament en la creació de la lletra i la melodia de la cançó. La versió balada ha estat la guanyadora, que ha comptat amb la participació de 14 persones per crear la melodia, entre elles, el cambrilenc, que ha col·laborat amb la intro.

El primer pas que es va fer va ser la creació de la lletra, on un total de 15 persones han aportat les estrofes. Un cop es va tenir la lletra, els interessats van enviar la seva aportació de base musical en diferents estils. Finalment, van quedar tres versions –balada, backbeat i folkrock– que es van poder votar durant cinc dies i, el passat 19 d'octubre, s'oficialitzava la versió de balada com la cançó de la Marató 2011.

Tal com afirma Fernández, "crear una cançó per la Marató és una experiència bonica, estic molt content. Quan vaig veure que es podia participar en la base musical vaig crear la melodia amb la idea de la Marató, sense escoltar res dels altres, només creant el que sentia". El cambrilenc explica que la cançó la va fer en pocs minuts, la va enviar sencera amb totes les pistes i  seccionada per trossos. El procés va anar molt ràpid, ja que el 8 d'octubre va començar el concurs per enviar les bases i el dia 14 ja van penjar les tres versions. Per Fernández, el fet de crear una cançó amb persones que no coneixes de res és una "satisfacció" i afirma estar "il·lusionat" amb que el seu nom es relacioni amb aquesta causa benèfica. Enguany la Marató tractarà sobre la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits. 

Comenta aquest article