Societat

La construcció del sexe dels infants centra una xerrada en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Carmela Baeza, Lluïsa Rom i Muntsa Roca durant la xerrada, el passat divendres

En motiu de la Setmana Mundial de l'Alletament Matern, el passat divendres a la tarda al Centre Cultural, tenia lloc una xerrada a càrrec de Carmela Baeza sobre la construcció del sexe dels infants. A l'acte hi va ser present la regidora de Benestar Social i Família de l'Ajuntament de Cambrils –Lluïsa Rom– i la monitora del grup de suport de la Lliga de la Llet a Cambrils, Muntsa Roca, qui va ser l'encarregada de presentar la conferència. En la seva intervenció, Roca va recordar que la Lliga de la Llet és un espai de trobada i de suport a la lactància materna, on s'intercanvien experiències i consells sobre la criança dels fills. Per la seva part, Rom va destacar que des de la regidoria seguiran treballant en el suport a les famílies en tots els seus àmbits.

A continuació, Carmela Baeza –metge de família i especialista en lactància materna del Centro de Atención a las Familias Raíces de Madrid– va explicar que es dedica a acompanyar les famílies en l'evolució i la criança dels fills. En la seva intervenció, aquesta va anar desgranant els diferents aspectes que influeixen en la construcció de la sexualitat dels infants, des de que són nadons. Segons va explicar, hi intervenen factors genètics, culturals, emocionals, de conducta, morals, així com els esterotips socials.

D'altra banda, el grup de suport de mare a mare de Cambrils té previstes tot un seguit de reunions per aquest curs. La propera serà el dia 21 d'octubre i portarà per títol "Alletar: fins quan? Sentiments de la mare, lactància prolongada, les pressions externes". Aquestes trobades tenen lloc al centre cívic Les Basses de 17.30 a les 19 hores. Les següents seran els dies 18 de novembre, 16 de desembre, 20 de gener, 17 de febrer, 16 de març, 20 d'abril, 18 de maig i 15 de juny. Per a més informació es pot accedir a la pàgina web www.lalligadelallet.org.

Comenta aquest article