Cultura

Natàlia Sanahuges, guanyadora del darrer Premi de Pintura Vila de Cambrils, exposa les seves "Construccions" a la sala Àgora

Per Berta Ruiz

Natàlia Sanahuges amb una de les obres exposades a la sala Àgora

La sala Àgora del consistori cambrilenc acull des del passat divendres al vespre l'exposició "Construccions" de la guanyadora del darrer Premi de Pintura Vila de Cambrils 2010, Natàlia Sanahuges Escoda.
La seva obra recrea diferents conceptes mitjançant línies i taques ben senzilles, les quals agafen forma i força cromàtica, somiant i traslladant els seus somnis. La mostra, que es podrà visitar a Cambrils fins el dia 18 de novembre, és una continuïtat de l'obra que va resultar la guanyadora en el certamen pictòric de l'any passat, però segons va manifestar la mateixa autora a Revista Cambrils Diari Digital, "hi ha hagut una evolució i he canviat totalment de tècnica, perquè el treball sempre et va portant a alguna cosa nova". Precisament la tècnica un dels atraients de les seves peces, ja que n'utilitza de diferents com la resina, els pigments –tots orgànics– i en algun cas el betum de Judea. Quant a l'estil, Sanahuges va manifestar que és fruit d'un "moment de serenitat" o de les "ganes de canvi", "a través de la pintura expresso, però el que vull expressar tampoc no sé ben bé què és, perquè està molt bé que cadascú i vegi una cosa diferent".

Després de resultar la guanyadora del Premi de Pintura Vila de Cambrils, l'artista va manifestar que va ser com "una injecció de pa amb tomaca!". "Dóna molta alegria i que agradi el que fas, sempre motiva. T'empeny a seguir treballant i que t'ho valorin". Aquesta artista falsetenca, té una botiga i un taller de pintura a la mateixa població. "Per sort, la botiga em permet pintar cada dia. Em van fent encàrrecs i vaig venent a l'estranger", va afegir.

La seva trajectòria

Natàlia Sanahuges, nascuda a Falset l'any 1973, inicia el seu aprenentatge en el transcurs d'una estada a Barcelona treballant i combinant la feina amb classes de pintura. Ho deixa tot i comença a l'Escola d'Art i Oficis de Reus, en l’especialització de procediments pictòrics (1995). Cursa diferents monogràfics d’il·lustració i, a partir d’aquest moment, comença a col·laborar en diferents exposicions col·lectives i individuals.

Els seus múltiples projectes inclouen el disseny de rètols, cartes de restaurants, postals inspirades en dones i el vi, i il·lustracions diverses. Un dels seus dibuixos és escollit logotip de l'Associació de Cases de Turisme Rural del Priorat.

 Molta de la seva obra ja adquirida es troba en diferents indrets com Napa Valley (Califòrnia - EUA), Suïssa, França, Espanya, Nova York (USA), Illes Balears, entre d’altres. Actualment exposa a Grenoble, i paral·lelament és a Alemanya (Monchenglandbag), on també comercialitzen les seves il·lustracions, en format de postal.

Comenta aquest article