Informació general

Es renova la pavimentació del pas inferior del pont de l'avinguda de Vilafortuny

Per Redacció

Imatge dels treballs que s'estan fent al pas inferior del pont de l'avinguda de Vilafortuny

L'Ajuntament està renovant la pavimentació del pas inferior del pont del ferrocarril de l'avinguda de Vilafortuny per tal d'eliminar un punt negre d'accidentalitat. Es tracta de recuperar la rugositat de la superfície vial, que amb el temps s'ha anat allisant, per augmentar la capacitat d'adherència dels pneumàtics. Per aquest motiu, aquest carrer està tallat al trànsit des del passat dilluns i durant els propers 15 dies que durin les obres.

El nou punt negre s'ha detectat durant els primers 8 mesos de l'any 2011. En aquest període hi ha hagut 6 accidents –es considera punt negre a partir dels 3 accidents anuals– amb les mateixes característiques. Són bicicletes, motocicletes i ciclomotors que, en passar pel punt més baix, rellisquen amb l'aigua procedent d'una capa freàtica. El paviment s'ha tornat llis amb els anys, per tant, els pneumàtics dels vehicles perden adherència. A més, les taques d’oli i les algues ocasionals augmenten el perill. Això sumat a altres factors com la velocitat massa alta o les distraccions generen que el conductor perdi el control del vehicle i caigui.  

Bons resultats de la remodelació del revolt del Pi Rodó

D’altra banda, la Policia Local està fent un seguiment per avaluar els resultats de la remodelació de l’avinguda de la Diputació en la intersecció amb l'avinguda Joan XXIII per eliminar un altre punt negre d'accidentalitat del revolt del Pi Rodó. Des de l'actuació, a començaments d'agost, no s'ha registrat cap accident.

L'actuació va consistir en la reducció de  l'amplada dels carrils de circulació en ambdós sentits, la creació d'una illeta central per evitar la invasió del carril contrari i la col·locació de bandes reductores de velocitat. D'aquí a uns mesos, amb un període més llarg per estudiar, la Policia Local valorarà si la solució és extrapolable a d'altres punts amb problemàtiques similars.

Comenta aquest article