Informació general

ERC vol seguir "treballant i fiscalitzant l'acció de govern" tot i no tenir representació a l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del ple ordinari del passat dimarts 27 de setembre

Tot i no tenir representació a l'Ajuntament de Cambrils, ERC vol seguir "treballant i fiscalitzant l'acció de govern", tal com ha manifestat l'exregidor Jordi Savall a Revista Cambrils Diari Digital. Segons l'exregidor, "seguim vius i hem deixat passar els cent primers dies del nou govern abans de presentar preguntes al ple". En el ple d'aquest dimarts passat el regidor del PSC Robert Benaiges va fer de portaveu de la formació republicana i va llegir dues preguntes d'aquesta formació dins l'apartat d'acció de control del govern. Sobre aquest fet Savall diu que no van ser a temps d'entrar-les al registre però que la intenció, d'ara en endavant, és fer-ho per la via de l'OAC per tal que puguin ser contestades al ple.

L'envelat de festes i la publicitat de les passades eleccions

Els dos temes que ERC va portar al plenari van ser el de la utilització del Palau Municipal d'Esports per esdeveniments festius i el de la retirada de la publicitat dels partits polítics que encara es veu als carrers i que és de la passada campanya electoral. Savall manifesta que de les dues qüestions des del govern municipal només se li va respondre en part i es van deixar algunes de les preguntes per contestar.
Referent a la utilització del Palau Municipal d'Esports ERC vol saber el motiu per a que s'hagi fet el canvi d'ubicació del Sunfec i si es pensa tenir en compte l'informe emès per l'arquitecte municipal el 13 de setembre de 2010 en què recomanava que no entrés més dins el recinte esportiu, cap carretilla elevadora a l'hora de muntar i desmuntar l'escenari, ja que pot malmetre el paviment de la pista d'hoquei. En cas que el muntatge es faci de forma manual, segons Savall, s'invertirà força més temps en el procés i és per això que demanava quin perjudici causarà a les entitats esportives usuàries d'aquest pavelló.

L'altre qüestió plantejada al ple per ERC és el de la retirada de la publicitat electoral d'alguns partits polítics que avui en dia encara es pot veure en algun indret de la població. ERC assenyalava, concretament, uns cartells de la PLIC que encara es poden veure a la rotonda petita de davant del Club Nàutic. Referent a aquesta qüestió, Savall denuncia que no s'ha fet complir els punts 1 i 2 de l'article 18 de les ordenances i preguntava al govern municipal si pensa sancionar a qui encara avui, passats els 30 dies de marge que preveu l'ordenança, incompleix el reglament. També preguntava quina sanció s'aplicaria, la màxima o la mínima i si el govern municipal seguiria sense fer res com fins ara.

Jordi Savall considera que no es van respondre totes les preguntes formulades i és per això que les pensa tornar a presentar al proper ple.

La flama del tripartit

Arran de la lectura d'aquestes preguntes feta pel regidor del PSC i també al fet d'incloure l'adhesió d'ICV i ERC a la moció sobre l'escola en català, l'alcaldessa Mercè Dalmau es va referir un parell de vegades, durant el ple, al reviscolament de "la flama del tripartit". L'exregidor d'ERC ha respost aquesta afirmació dient que "de tripartit només n'hi ha un a l'Ajuntament, format per CiU, PP i la PLIC, que recorda, tristement, al govern que ja hi va haver al nostre poble en el mandat 1999 - 2003, que no va acabar el seu mandat i no es va fer res pel poble".
D'altra banda, Savall es mostra obert a la col·laboració de la gent d'ERCamb el govern municipal, sobretot en aquelles regidories que el partit republicà ha ocupat els darrers anys.

Comenta aquest article