Informació general

El futur de la carretera de Misericòrdia i el del Tramcamp, centren el torn de preguntes del ple

Per Cristina Sierra

Aspecte de la carretera de Misericòrdia

En el torn de preguntes del ple ordinari, celebrat ahir al matí, el grup del NMC va voler saber quins criteris va aplicar el govern per prescindir del director i dels quatre treballadors de la TDCamp. L’alcaldessa va explicar que s’hi havien aplicat criteris tècnics  i que ella mateixa s’havia desplaçat als estudis de la ràdio-televisió per informar dels acomiadaments. “Voldríem aguantar el número de treballadors però no podem, volem fer una televisió sostenible i de futur i hem apostat per la qualitat”, va afirmar.

NMC i PSC pregunten sobre l’estat del projecte de desdoblament de la carretera de Misericòrdia i del projecte del Tramcamp

Els dos partits de l’oposició, el NMC i el PSC, es van interessar sobre l’estat del projecte del desdoblament de la carretera de Misericòrdia i del projecte de Tramcamp. Sobre la carretera, Mercè Dalmau va reiterar, un cop més, que “el govern defensarà les necessitats davant la Generalitat” i Francesc Garriga va manifestar que “és una reivindicació antiga de la casa” i va demanar que les persones que tinguin representació parlamentària facin aportacions al respecte com ho ha fet el diputat del PP, Rafa Luna.

Sobre el projecte del Tramcamp, Dalmau va afirmar que “la nostra prioritat és que es desenvolupi la via ferroviària” i va explicar que “ja s’han fet les gestions necessàries perquè es pugui dur a terme”. Per la seva banda, Garriga va admetre que “el Tramcamp ens interessa que es faci a l’estació, que s’acabi el nou vial, a la vegada que també es tregui la catenària i la via antiga”.


Oliver Klein pregunta sobre l’estat de la Llei de Barris del Barri Antic

L’ex regidor del Barri Antic, Oliver Klein, va voler preguntar sobre l’estat del Pla de Barris que va començar l’any 2006 per regenerar el Barri Antic. L’actual regidor, Francesc Garriga, va apuntar que pràcticament hi ha molts dels punts executats, com la millora de l’espai públic o les obres del Forn del Tallero i la Torre del Llimó. Altres punts es troben en procés d’execució, com els ajuts a les parades del mercat de la vila. Garriga va puntualitzar que el Pla de Barris estarà acabat l’any que ve.


L’il·luminació nadalenca i la Mostra d’Entitats, altres preguntes del NMC

El grup del NMC va preguntar també sobre què es pensa fer enguany amb la il·luminació nadalenca i perquè es va decidir no celebrar la Mostra d’Entitats. A la primera qüestió, la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va afirmar que el pressupost que hi havia per enguany l’havien trobat esgotat en una altra partida i que des de la regidoria s’havien posat en contacte amb l’empresa que portava el tema i els comerciants per arribar a un acord. Finalment, Cros va dir que s’ha decidit prescindir de l’empresa externa i fer tota la il·luminació amb la brigada municipal.

Sobre la Mostra d’Entitats, la regidora de Relacions Cíviques i Joventut –Laura Mellau–, que va puntualitzar que aquest punt ja s’havia tractat a l’anterior ple, va explicar que la partida destinada a la Mostra s’havia utilitzat el mes d’abril i s’havia arribat a un acord amb les entitats de celebrar-ho el 9 de setembre de l’any vinent.


El NMC també va preguntar quins criteris es faran servir per pagar a les empreses i si hi haurien preferències per les empreses locals. El regidor d’Hisenda –Ramon Llobet– va apuntar que per fer els pagaments s’ha d’obtenir liquiditat i que s’havia presentat la documentació als bancs per aprovar l’ICO i poder tenir diners per pagar. Llobet va dir que el procés serà el d’agafar les 2.781 factures pendents de pagar, corresponents a 603 proveïdors, i seleccionar les que tenen imports de 1.000 a 60.000 euros per "liquidar a pla parcial i liquidar la totalitat", segons el regidor d'Hisenda.

Oliver Klein també va demanar que el parc del Nou Cambrils s'obrís més aviat al matí per a que la gent que acompanya els seus fills al col·legi pugui travessar-lo. El regidor de Serveis, Antonio Laguna, li va dir que "vostè i jo no anem a la mateixa velocitat ja que des de l'inici del curs escolar el parc ja s'obre a les 8 del matí"

ERC pregunta al ple a través del PSC

Com ja havia anunciat prèviament Robert Benaiges, el PSC havia ofert a les agrupacions municipals d’ERC i ICV-EUiA que continuessin tenint “veu” en el ple. ERC va voler enviar dues preguntes. La primera feia referència a que encara hi havien cartells electorals penjats a la ciutat, com un de la PLIC davant del Nàutic, i van demanar si s’aplicaria una sanció. Dalmau va contestar que “si l’agrupació tenen un llistat que ens el facin arribar i ho valorarem, però sé que a Vilafortuny també n’hi ha algun del PSC. Potser hauríem de ser tots més curosos”.

A la segona pregunta es demanava perquè s’havia decidit canviar la ubicació del Sunfec si l’arquitecte municipal havia avisat que a la pista de hoquei del Pavelló Municipal s’havia d’evitar muntar i desmuntar escenaris i que es podia fer perfectament a l’envelat municipal. En aquest cas, Mellau va explicar que s’havia decidit el canvi perquè a l’envelat “hi manquen moltes coses i s’ha decidit fer-ho al Pavelló, com cada any, per seguretat acústica i per respectar els veïns”.

Comenta aquest article