Informació general

Els grups de l'oposició demanen que el govern defensi els interessos dels cambrilencs davant la Generalitat per les retallades en educació

Per Cristina Sierra

L'equip de govern votant en contra de les mocions presentades per NMC i PSC

Tant el PSC com el NMC van presentar dues mocions en relació a les retallades del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. L’alcaldessa va explicar que s’havien adjuntat les mocions en un sol punt perquè parlaven del mateix tema i va afirmar que trobava d’una “absurditat extrema” que dos partits de l’oposició presentin dues mocions idèntiques. En relació a la seva moció, Benaiges va explicar que s’hi havien sumat les representacions locals d’ERC i ICV-EuiA amb l’objectiu que “continuïn tenint veu en aquest plenari”.  Acte seguit, Benaiges i Klein van procedir a llegir les seves mocions.

Mercè Dalmau:” Entenem que com a govern hem fet una feina efectiva aconseguint els 460 euros per alumne de l’Escola Municipal de Música”

Per la seva banda, Mercè Dalmau va dir que en aquest punt feia de portaveu dels tres equips que formen el govern i va voler defensar la gestió feta per aconseguir els 460 euros per alumne de l’Escola Municipal de Música.  Dalmau va explicar que, en un primer moment, el Departament d’Educació va notificar al govern que es retallaria la subvenció per alumne de 600 a 300 euros. L’alcaldessa va explicar que s’havien fet unes gestions i s’havia aconseguit que finalment la xifra fos de 460 euros, per tant, anualment es deixaran d’ingressar 42.840 euros. Dalmau va manifestar que el govern considera que l’augment aconseguit  “és una fita important”. En referència a les escoles bressol, l’alcaldessa va dir que “tots som conscients de que s’ha de fer un esforç i en aquest cas els ingressos seran inferiors però s’assumirà el menor ingrés”.  Abans de donar pas a Robert Benaiges, Dalmau va manifestar que el govern votaria en contra de les mocions.

Robert Benaiges: “Ens agradaria que fossin corresponsables amb els cambrilencs, són el govern de Cambrils, no el de la Generalitat”

El portaveu del PSC va mostrar la seva disconformitat amb el govern per haver acceptat les retallades de la Generalitat. “Ens agradaria que fossin corresponsables amb els cambrilencs, són el govern de Cambrils, no el de la Generalitat”, va afirmar. “No pot ser que l’argument econòmic que aplica la Generalitat sempre es carregui a les esquenes dels serveis públics, hi ha altres maneres d’ajustar, la crisi ja existia l’any 2008”, va continuar Benaiges. L’ex alcalde va titllar d’”autèntica vergonya” que primerament la intenció fos reduir a 300 euros per alumne i va demanar que el govern defensi els interessos dels cambrilencs. Per la mateixa línia va continuar el portaveu del NMC, Oliver Klein, que va demanar  “protegir els ciutadans” i que es podria prendre exemple d' altres ajuntaments catalans on governa CiU, com el de Vic, que havien recolzat la moció per defensar la seva escola de música.

Dalmau va replicar a Benaiges dient que “la realitat de la crisi ve de comptes heretats” i va manifestar la responsabilitat del govern. "Que vostè cregui que la Generalitat hagi de portar el 100% també hi estem d’acord però no permeto que la queixa vingui de vostè quan ens ha deixat amb un romanent de tresoreria de 15 milions d’euros en negatiu”. Dalmau va continuar afirmant que “no he de fer d’àrbitre entre dos partits de l’oposició que no es posen d’acord per presentar una única moció”. Des del 2008 que vostè no va portar cap mesura de reducció de la despesa i nosaltres fem les gestions allà on calgui i on pertoqui. “Li asseguro que hem trucat a moltes portes per aconseguir moltes coses”, va dir Dalmau.

Mercè Dalmau: “Inicialment em pensava que havia retornat la flama del tripartit però ha arribat la demagògia”

Després de les declaracions de l’alcaldessa, Benaiges va retreure que sempre es criminalitzi a l’anterior govern. ”L’argument de la criminalització ja fa riure. Tots som responsables de les decisions preses però el que mai havia passat és que un govern criminalitzi i faci oposició de l’oposició. Governin, encara no ho han demostrat, prenguin decisions. Contínuament criminalitzen les decisions. Allà vostès, sempre acaben de la mateixa manera”, va afirmar.  Va ser aleshores quan va voler fer una proposta “populista” per cobrir els 600 euros per nen de l’Escola Municipal de Música proposant que s’eliminin les despeses supèrflues que ha generat el govern, entre elles, el servei assessorament extern. “Dediquin els diners als ciutadans i no a altres coses”, va afirmar.

Mercè Dalmau va replicar les paraules de Benaiges assegurant que “inicialment em pensava que havia retornat la flama del tripartit però ho arribat la demagògia”. Dalmau va dir que no es criminalitza sinó que s’explica la realitat. “Que vostè es vol fer la víctima es la seva opció, nosaltres fem aquesta política, hem pres la decisió, hem agafat el toro per les banyes i estem tirant l’Ajuntament amb decisions encara que a vostè no li agradi”.  L’alcaldessa va demanar a Benaiges que “no parli de despeses supèrflues perquè si comencem no acabem”.

Comenta aquest article