Informació general

El Col·legi de Periodistes considera que l'actual mapa de la TDT que hi ha al Camp de Tarragona és econòmicament i socialment inviable

Per Redacció



Imatge d'arxiu de la roda de premsa de presentació de la posada en marxa de Televisió de Cambrils, a finals de 2006
Arran de la destitució del director de TDCamp i de l'acomiadament de quatre treballadors d'aquest mitjà de comunicació, la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes ha emès un comunicat en el que lliga aquests acomiadaments al fet de que "el mapa de la TDT establert legalment al Camp de Tarragona és econòmicament i socialment inviable, fins i tot sense crisi econòmica".

El Col·legi de Periodistes explica que aquesta afirmació ja la va fer arran de l'elaboració d'un ampli document titulat "El sistema de comunicació al Camp de Tarragona, avui", elaborat el mes de març del 2008, abans que es possés en marxa la TDT. En aquest document, el Col·legi de Periodistes proposava que es fes una televisió pública del Camp de Tarragona i aprofitar "l'oportunitat del canvi de la televisió analògica a la televisió digital per enfortit el sistema de comunicació de les nostres comarques. Les nostres advertències i les nostres propostes no es varen tenir en compte. Desgraciadament els fets estan confirmant que teníem raó. Ara a Cambrils les conseqüències les paguen, injustament, els professionals i treballadors de TDCamp i les mesures que es prenen tampoc reforçaran el sistema de comunicació, tot el contrari". En aquest sentit, el comunicat manifesta no entendre "l'estratègia per garantir en el futur la viabilitat de TDCamp i definir el paper dels professionals que garanteixen el servei públic d'informació a Cambrils".
El comunicat acaba rebutjant l'acomiadament dels treballadors de TDCamp i demanant a les administracions locals titulars de les freqüències de TDT que "es coordinin i treballin conjuntament per fer possible i viable un servei públic de televisió de proximitat al Camp de Tarragona que seria, entre d'altres coses, una important eina per sortir de la crisi".

Comenta aquest article