Esports

El Club Nàutic presenta les quatre proves de vela que formen el Cambrils Regates de Tardor

Per Lluís Rovira i Barenys

Tete Sabaté, Fabián Escudé, Carme Cros i Francesc Garriga en la presentació, ahir, de Cambrils Regates de Tardor

El Club Nàutic de Cambrils va presentar ahir les quatre proves de vela que es disputaran en aigües cambrilenques durant quatre caps de setmana d'aquest proper mes d'octubre. Les quatre proves, que inclouen quatre campionats de Catalunya de les modalitats J80, 420 Làser, Optimist i Creuer, s'han agrupat sota el nom de Cambrils Regates de Tardor. Totes quatre proves estan organitzades pel Club Nàutic de Cambrils i compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Cambrils. En total, es preveu una participació de prop de 350 embarcacions i d'unes 1.200 persones, entre tripulants, acompanyants i tècnics.

Les proves

La primera de les regates tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre i serà la Cambrils A Bon Port, que enguany commemora la seva cinquena edició. La regata és una de les proves del Campionat de Catalunya de les classes 420 i Làser 4.7 on es podran veure els principals regatistes de la categoria.

La següent regata d'octubre tindrà lloc els dies 8 i 9 i es tracta del Campionat de Catalunya de J80, tercera edició del Gran Premi Costa Daurada, on l'embarcació Turismo do Algarve, patronejada pel medallista olímpic Hugo Rocha i representant del Club Nàutic de Cambrils, tindrà ocasió de revalidar el títol assolit l'any passat. Aquesta regata adopta des d'enguany el nom de Joan Lluís Anguela, un dels socis del club més actius per la flota J8o de vela.

Els dies 15 i 16 d'octubre és quan se celebrarà la clàssica regata per a iots de la classe Creuers Los Roques, que enguany arriba a la 35a edició i es converteix en una de les regates més consolidades del litoral català i amb més participació dels clubs nàutics. Aquesta prova és puntuable pel Campionat de Catalunya de Creuers i forma part del II Gran Premi Costa Daurada.

Finalment, els dies 22 i 23 d'octubre, se celebrarà la 8a edició de la Regata Ciutat de Cambrils d'Optimist i constituirà la màxima concentració d'embarcacions d'aquesta modalitat. Aquesta regata es regeix pel sistema classificatori català que dóna opció a participar al Campionat d'Espanya Optimist i a la Copa d'Espanya de la categoria.

"El Club Nàutic de Cambrils és un referent a la costa catalana"

L'acte de presentació de les Regates de Tardor es va fer ahir a les instal·lacions del Club Nàutic i va comptar amb la participació del gerent del Club Nàutic, Fabián Escudé; el director esportiu del Club Nàutic, Tete Sabaté; la primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros i el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura, Francesc Garriga.
En la seva intervenció, Carme Cros va explicar que Cambrils vol rebre l'acreditació de Turisme Esportiu, a part de ser un destí familiar i va voler agrair públicament al Club Nàutic de Cambrils l'organització d'aquestes activitats esportives que repercuteixen positivament en Cambrils, "això fa que el Club Nàutic de Cambrils sigui un referent a tota la costa catalana". Francesc Garriga, per la seva part, també va mostrar el suport de l'Ajuntament a aquestes iniciatives esportives del Club Nàutic i va fer esment de la regata Los Roques, la més veterana de les quatre proves presentades, "estem molt contents pel fet que Cambrils figura al mapa nàutic de Catalunya".

Comenta aquest article