Societat

Cambrils acollirà la XXIII edició de la Gran Nit de la Pesca Catalana

Per Redacció

Imatge del port pesquer cambrilenc, un sector que serà el gran protagonista d'aquest guardons que enguany s'entregaran a Cambrils

Cambrils acollirà aquest proper dissabte 24 de setembre a la nit, l'entrega dels guardons anuals de la XXIII edició de la Gran Nit de la Pesca Catalana, un acte d'homenatge al sector pesquer català. L'entrega de guardons tindrà lloc al restaurant Mas Gallau i es preveu l'assistència d'unes 400 persones procedents de totes les confraries del territori català. El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural –Josep Maria Pelegrí–, acompanyat de la directora general de Pesca i Afers Marítims –Mercè Santmartí–, presidiran la cerimònia.

La Generalitat va aprovar, el passat 6 de setembre, la concessió de guardons per recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català. Entre els onze guardonats hi ha la cambrilenca Maria Rosa Costa i Costa i la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils. A banda, també s'hi troben els germans Miquel i Xavier Fortuny i Foix que formen part d'una nissaga de pescadors procedents de Cambrils, coneguda amb el nom de "Mandorri" i instal·lada des de fa molts anys al port de Palamós.

Aquests premis es concedeixen des de l'any 1987. Cal dir que Cambrils ja va acollir la celebració de la Nit de la Pesca, el juny de l'any 2001.

Comenta aquest article