Informació general

La torre del Port acull la inauguració de les II Jornades de la Galera de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando, Judit Pinazo



La torre del Port va acollir l'acte de presentació de les II Jornades de la Galera de Cambrils, el passat divendres
La torre del Port va acollir, el passat divendres 10 de gener, l'acte d'inauguració de les II Jornades de la Galera de Cambrils, que va comptar amb una àmplia representació del consistori cambrilenc i de representants de diferents entitats que han participat en la realització de les jornades.

El patró major de la Confraria de Pescadors –Josep Pijoan– va ser l'encarregat d'encetar els parlaments de la inauguració i es va mostrar molt satisfet de la repercussió que va tenir la primera edició de les Jornades en el sector pesquer "des de la celebració, l'any passat, de la primera edició, el preu de la galera ha augmentat, i això ha estat perquè se n'ha fet difusió i la gent ara coneix més aquest producte".

Montserrat Estruch, que apadrina l'edició d'enguany, va voler felicitar el municipi per la iniciativa "estic molt contenta d'apadrinar unes jornades com aquestes, em sembla molt bé que es promocionin productes de tanta qualitat i tantes possibilitats com la galera que sovint són desconeguts. Ja m'agradaria que els ajuntaments de la zona de Manresa, d'on sóc jo, apostessin per la promoció de productes senzills i de la terra".

Per la seva banda, l'alcalde –Robert Benaiges– va inaugurar oficialment les jornades i va voler agrair la col·labració de totes les persones i entitats que han fet possible realitzar aquesta segona edició: "l'any passat era l'any de prova de les jornades, però gràcies a l'èxit que va tenir estem segurs que enguany es consolidaran i continuaran aportant prestigi a la gastronomia del municipi i un producte com la galera".

Després de la inauguració es van poder degustar les primeres elaboracions amb galera com a ingredient principal al restaurant Miramar.

Presentació de l'oli nou de la Cooperativa

A pesar de ser diumenge, propietaris i cuiners de vint-i-cinc restaurants catalans van participar en la presentació de l'oli nou al món de la gastronomia, un acte organitzat per la Cooperativa Agrícola en el marc d'aquestes II Jornades de la Galera de Cambrils. L'acte va comptar amb la presència de restaurants tan coneguts com el 7 Portes o Ca l'Isidre de Barcelona, i va començar amb la visita a les instal·lacions de la Cooperativa a la carretera de Montbrió. Un cop finalitzada la visita es va fer el tast de l'oli nou amb la projecció d'un vídeo explicatiu d'aquest tradicional cultiu. Per cloure l'acte, el centenar de persones assistents van poder gaudir d'una calçotada.

Comenta aquest article