Esports

Cambrils tindrà la primera Escola de Tecnificació de Porters del FC Barcelona, única a Catalunya

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa d'ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àlex Ruiz, Julio Alberto, Lluís Abella, Albert Puig i Agustí Zaera

Cambrils tindrà la primera Escola de Tecnificació de Porters del FC Barcelona, un projecte pioner i únic a Catalunya. Ahir al matí tenia lloc la presentació d'aquesta iniciativa a càrrec del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella–, del secretari tècnic de formació del FC Barcelona –Albert Puig–, del director tècnic de les FCB Escoles Internacionals i exjugador del Barça –Julio Alberto–, el responsable de les escoles de tecnificació del Barça a Tarragona –Agustí Zaera– i el porter cambrilenc Àlex Ruiz que serà el responsable d'aquesta escola a Cambrils.

L'Escola de Tecnificació de Porters del FC Barcelona es realitzarà al camp de gespa de la pista municipal d'atletisme i es farà els dilluns. El curs començarà el proper 3 d'octubre i acabarà al mes de juny. S'establiran dos torns: un nivell de formació (de 6 a 11 anys) que es farà entre les 18 i les 19.30 hores i un nivell de perfeccionament (de 12 a 18 anys) que serà entre les 19.30 i les 21 hores.
El dilluns 26 de setembre es farà una jornada de presentació i confecció de grups de treball. Serà una jornada oberta i gratuïta per a tots els qui vulguin participar i conèixer el projecte.
Properament, l'Institut Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils (IMEC) signarà un conveni amb Empresa Edoed Sport 3 que és la gestora de l'Escola de Tecnificació del FC Barcelona amb una vigència d’un any, de l’1 d’octubre de 2011 fins el dia 30 de juny de 2012.

Lluís Abella: "Un bressol de futures promeses futbolístiques"

Durant la presentació d'ahir, el regidor d'Esports –Lluís Abella– va comentar que aquest projecte servirà per "crear un bressol de futures promeses futbolístiques. Cambrils esdevindrà un referent a nivell català i estatal, ja que aquest és un centre de tecnificació de porters únic. A més, aquesta escola porta la marca "Barça" i el segell de la Masia, tot un referent d'èxit".
Per la seva banda, l'exjugador blaugrana –Julio Alberto– es va mostrar satisfet d'estar a Cambrils, on s'inicia un nou projecte del FC Barcelona. Va destacar la bona relació amb el consistori cambrilenc,  amb l'alcaldessa, amb la Penya Barça Cambrils i va lloar la figura de l'Albert Puig. L'actual director tècnic de les FCB Escoles Internacionals va explicar que a l'escola hi podran accedir tots els xiquets i xiquetes, independentment de quin sigui el seu nivell tècnic. Segons va dir, cal donar l'oportunitat a aquells jugadors que volen aprendre i iniciar-se, i també a tots aquells que volen millorar i perfeccionar el seu nivell.

El director de les escoles a Tarragona Agustí Zaera, va afegir que el més important és el comportament i l’actitud dels xiquets i que mai han descartat ningú per criteris tècnics. "Formem persones, no només jugadors", va dir. Actualment, al Camp de Tarragona hi ha tres escoles més de tecnificació del FC Barcelona i la de Cambrils serà la quarta. Totes aquestes segueixen les directrius i la metodologia de l'escola Barça. Per la seva part, Albert Puig també va comentar que qualsevol xiquet és susceptible de ser captat pel club si destaca en les seves habilitats.

L’Escola de Tecnificació amb la metodologia Barça

La FCB Escola ofereix mitjançant aquests centres de tecnificació una nova fórmula amb l’objectiu de transmetre la seva metodologia de treball arreu de Catalunya i més específicament treballar la formació integral del nen dins del món del futbol, millorant la tècnica individual dels joves jugadors.

Aquest treball es realitzarà un cop per setmana, de manera que no impliqui cap impediment per al jugador el fet de que sigui compatible el treball amb el seu club, ja que el que es pretén és la millora individual del jugador i el seu creixement en l’aplicació i lectura del joc real. Els cursos de perfeccionament seran impartit per entrenadors estatals, entrenadors vinculats al FCBarcelona i FCBEscola, llicenciats en educació física (INEF) i entrenadors específics per a porters.

La quota mensual del curs és de 60 euros mensuals; 54 euros mensuals pels socis del FC Barcelona i 54 euros mensuals a partir del segon germà. Per a més informació es pot consultar les següents adreces: http://www.fcbtecnificacio.com; el correu electrònic fcbtecnificacio@edoed.com o als telèfons 937 846 975 / 669 85 16 84 (de 17 a 20 hores, de dilluns a divendres).

Comenta aquest article