Esports

Cambrils acollirà el 1r Campionat de Catalunya de Pesca de Bonítol al brumeig amb finalitats benèfiques

Per Berta Ruiz

Àlex Franquesa de l'empresa Portman Nautic –a l'esquerra de la imatge– i Joan Josep Mestre, membre de la secció de pesca del CN Cambrils –a la dreta–, ahir a la tarda en roda de premsa

Entre els dies 16 i 18 de setembre, el Club Nàutic Cambrils organitzarà el 1r Campionat de Catalunya de Pesca de Bonítol al Brumeig - 1r Trofeu Portman Nautic, un esdeveniment que compta amb el suport de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. Ahir a la tarda, a la seu del Club Nàutic Cambrils, tenia lloc la presentació del campionat, a càrrec de Joan Josep Mestre, membre de la secció de pesca del CN Cambrils i d'Àlex Franquesa, gerent de l'empresa Portman Nautic.

Tal com van explicar ahir en la roda de premsa, la competició comptarà amb un màxim de 50 embarcacions i uns 200 participants, la majoria procedents de diferents punts de la costa tarragonina com Tarragona, Salou, Torredembarra o l'Ametlla de Mar i una àmplia representació d'embarcacions cambrilenques. Aquesta és la primera edició que se celebrarà un campionat català de pesca de bonítol sota la modalitat de brumeig. Segons va comentar Mestre, es tracta d'una forma de pesca molt tradicional, on el pescador llença cep natural –normalment sardines com a esquer– i el peix mossega l'ham. D'altra banda, el brumeig té com una de les seves característiques principals que l'embarcació es troba a la deriva, el que representa una diferència important respecte a la pesca al curricà, on l'embarcació sempre es troba en moviment. La competició en durà a terme a 3 milles del port de Cambrils, i es puntuarà un punt per gram a partir del pes mínim requerit: 1,5 quilos per peça.

Recaptar fons per a Cáritas

Segons va explicar Joan Josep Mestre, des de la secció de pesca del Club Nàutic Cambrils s'ha impulsat l'organització del campionat amb finalitats benèfiques per aconseguir fons per a Cáritas Diocesana. Tot el que es recapti per la venda dels exemplars recollits es donarà a l'ONG Cáritas Interparroquial de Tarragona i Cambrils. De fet, la secció de pesca del CN Cambrils ja va realitzar una primera col·laboració amb Cáritas el passat mes de febrer, amb l'organització de dues jornades de pesca per a una trentena de joves d'entre 12 i 16 anys. Cal destacar, que es comptarà amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils que hi col·laborarà logísticament –aportant gel i sardines pels participants– i posteriorment, emmagatzemant el peix, que es posarà a la venda el dilluns dia 19. Els diners que es recaptin seran donats a Cáritas.

Per la seva part, Àlex Franquesa va dir que l'objectiu és consolidar aquest esdeveniment i estendre'l arreu per incrementar la participació d'embarcacions d'altres punts de Catalunya. Segons va dir, la competició també ha de representar un impacte positiu tant per a l'hostaleria, la restauració i el comerç local. D'altra banda, tant Mestre com Franquesa van manifestar que el campionat situa Cambrils com un escenari important per a la celebració d'actes esportius de qualitat. De fet, la convocatòria ha tingut una gran resposta i una molt bona acollida entre els participants.

Comenta aquest article