Societat

Per molts anys... i molts correfocs més!!

Per Lluís Rovira i Barenys

El correfoc de la Nit del Foc, a la plaça d'Espanya

La vintena edició de la Nit del Foc no va decebre ningú i la multitud de persones que es va aplegar al voltant del correfoc van poder gaudir d'una de les edicions més espectaculars. Les colles seleccionades per a l'efemèride d'enguany ja havien participat en alguna o altra edició de la Nit del Foc. L'entitat organitzadora de la festa, la colla gegantera Tota l'Endenga, va saber trobar, un any més, l'equilibri geogràfic dins la tradició de foc dels Països Catalans i portar una mostra de les colles dels diferents territoris. Així doncs, provinents de Binissalem (Mallorca) van participar els Dimonis de Sa Fil·loxera de l'Infern i del País Valencià, la Colla de Dimonis Correcassoles de Potries (La Safor). De les colles del Principat i com a representant d'una de les zones amb més tradició del foc com és el Penedès i el Garraf, hi havia el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Provinent de les comarques de l'Ebre va participar la Colla de Diables i Tambors Lo Golafre de Remolins Tortosa (Baix Ebre). Del Baix Camp hi van prendre part la Cabra de Reus, un dels grups que va participar a la primera Nit del Foc, i el Ball de Diables de Pratdip a més dels cambrilencs Ball de Diables els Cagarrieres i la Farnaca amb el seu grup de diables. Completaven el correfoc el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones, a més dels Cop de Cap.

Espectacular mascletà

El temps va ser benèvol amb la festa cambrilenca i els pronòstics que auguraven pluges no es van complir i la festa va discórrer amb tota normalitat i amb una nit esplèndida. El recorregut del correfoc va ser l'habitual dins l'entramat de carrers del Barri Antic fins arribar a la plaça del Setge on les colles van fer la darrera actuació i l'encesa conjunta. El punt i final de la festa el va posar la Mascletà de Nit amb una espectacular pirotècnia que va retronar per tots els racons de Cambrils. La festa va continuar al parc del Pinaret on hi va haver concert amb els grups Se Atormenta una Vecina i la Banda del Coche Rojo.

Correfoc infantil amb molta participació

A mitja tarda es va celebrar el Correfoc Infantil a la plaça d'Espanya. La novetat d'enguany és que, a part de la colla convidada, el Ball de Diables infantil de Tarragona, feien la seva estrena en aquesta festa la Colla de Diables Infantil Els Cagarrieres de Cambrils. La plaça estava a rebentar per veure les evolucions dels més petits. Com a cloenda es va donar xocolata amb coca i refresc a la canalla participant al correfoc.
Una any més, la Nit del Foc ha estat organitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga i ha comptat amb el suport de l'Àrea de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article