Informació general

El PSC considera que els canvis de personal realitzats pel govern responen a una "actitud de repressió política"

Per Berta Ruiz

Els regidors del PSC Ana López, Robert Benaiges i Dani Pallejà, en la roda de premsa d'ahir

El grup del PSC va oferir ahir al matí una roda de premsa per puntualitzar tota una sèrie de qüestions relacionades amb el ple ordinari celebrat el passat dimecres al matí. A aquesta compareixença hi van assistir els regidors socialistes Robert Benaiges, Dani Pallejà i Ana López. Abans d'entrar en matèria, Robert Benaiges va reclamar una vegada més –com també va fer al ple– que l'equip de govern presenti el seu programa de mandat per tal de fer-ne el seguiment pertinent. A banda, també va dir que estan a l'espera que es facin públics els resultats del "famós" estudi econòmic dels comptes municipals.

Robert Benaiges: "Considerem que és una involució i que tant l'OIE com l'OAC, dos referents dins de l'Ajuntament, s'han decapitat amb una actitud de repressió política i s'ha apartat les dues persones responsables per qüestions polítiques"

Alguns dels temes del ple que més debat i polèmica van generant van ser els relatius a qüestions de personal i reorganització d'alguns departaments municipals. Va ser en aquest apartat on, des del PSC es van mostrar més bel·ligerants, criticant les decisions de l'equip de govern. Benaiges va dir que en poc més de dos mesos, el govern ha fet molta gestió de personal i s'ha instaurat a la casa, "una sensació de certa por, producte d'aquests canvis. Uns canvis discrecionals, amb una clara intenció d'apartar d'aquestes dues àrees de gestió dues persones que abans tenien responsabilitats. Entenem que el govern s'ha de posicionar, però ho ha de fer amb uns criteris d'eficiència i eficàcia. En dos mesos i mig, han tingut temps de fixar-se objectius i avaluar-los? Per què s'han fet aquests canvis tan ràpids i dràstics?". El portaveu del PSC va comentar que tant l'OAC com el Departament d'Organització i Excel·lència (OIE) són exemples d'un ajuntament modèlic. Per un costat, va criticar la "desaparició" del OIE, tot i que, "es vulgui camuflar"; un departament que, segons va dir, ha treballat per donar una imatge moderna de Cambrils amb la posada en marxa de diferents projectes innovadors. "Considerem que és una involució i que tant l'OIE com l'OAC, dos referents dins de l'Ajuntament, s'han decapitat amb una actitud de repressió política i s'ha apartat les dues persones responsables per qüestions polítiques. Presentarem un recurs i hauran de contestar quina ha estat la motivació, per què han estat apartades i per què ho han fet en tan poc temps", va dir Benaiges. També va criticar "l'acarnissament previ als mitjans de comunicació amb l'argument de l'estalvi econòmic, un estalvi que sembla que va per barris".

Crítiques a la contractació d'un servei d'assessorament que costa 17.999 euros

Un altra de les crítiques que va llençar Benaiges va fer referència a qüestions econòmiques i d'estalvi. "Que s'argumenti que es vol fer un estalvi amb la reducció de càrrecs i amb el tancament de serveis, mentre que en el departament de premsa hi ha un increment de la despesa més de 30.000 euros. Retallen en serveis públics i incrementen en altres temes que són menys importants per a la gent. Es contracta un servei de clipping que costa més de 3.700 euros i també es contracta un servei d'assessorament que costa 17.999 euros. Per què aquesta xifra? Doncs perquè la xifra màxima d'adjudicació directa és de 18.000 euros".

Robert Benaiges: "La gran excusa per reduir serveis és l'economia, que tot és culpa dels anteriors governs i que les caixes estan buides. Això és mentida! Això és l'estratègia de la política ultraliberal"

Quant a l'estudi econòmic que s'està realitzant, Benaiges va dir que estan a l'espera de conèixer els resultats. Un estudi que, segons va apuntar, "s'ha donat a dit a una empresa". Pel que fa als números que s'han donat darrerament, el portaveu socialista es va mostrar disconforme i va dir que la liquidació de l'any 2010 es va tancar amb un 103% segons l'informe de l'interventor i no al 134% com va presentar el govern. "La gran excusa per reduir serveis és l'economia, que tot és culpa dels anteriors governs i que les caixes estan buides. Això és mentida! Això és l'estratègia de la política ultraliberal. No els interessen els serveis públics, són de dretes i han de defensar la seva ideologia".

Préstecs FOMIT: "Dels famosos 7 milions d'euros que van dir que hauríem de pagar hem passat als 900.000 euros. Que deixin d'enganyar i embolicar amb històries que no corresponen"

Una altra de les qüestions que va presentar el PSC al plenari va ser el tema dels préstecs FOMIT. En aquest cas, Robert Benaiges va recuperar les paraules del regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– al ple, on va dir que el que s'haurà de pagar de més seran uns 900.000 euros. "Dels famosos 7 milions d'euros que van dir que hauríem de pagar hem passat als 900.000 euros, una xifra que tampoc és del tot correcta perquè s'hauria de descomptar la primera fase de les obres que ja està feta. Que deixin d'enganyar i embolicar amb històries que no corresponen. L'únic que hem de tornar són els interessos, que és el que se subvenciona, perquè és un préstec", va afegir Benaiges. Per altra banda, també va dir que si les obres no es tiren endavant serà responsabilitat de l'actual equip de govern, perquè hi ha temps suficient per realitzar-les i també existeixen les fórmules adequades per tirar-ho endavant. El regidor socialista va explicar que ells ja havien parlat amb diferents empreses d'obra pública, que es van plantejar diferents escenaris per finançar-ho i que ells les haurien tirat endavant si haguessin tingut responsabilitat de govern. D'altra banda, va instar a l'equip de govern a que governi i que deixi de fer d'oposició de l'oposició. "Quan nosaltres estàvem al govern els problemes econòmics ja existien i vam seguir amb els nostres projectes i compromisos. L'alcaldessa va enumerar tot el que no es va fer, però en canvi no va dir els més de 100 projectes que sí es van fer. Hi ha dificultats econòmiques, però aquest Ajuntament té la capacitat suficient per sanejar l'economia a mig i a llarg termini", va dir.

Comenta aquest article