Informació general

L'alcaldessa manifesta al ple que "estem intentant pagar els més de vuit milions d'euros en factures pendents"

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la sessió plenària celebrada ahir al matí

L'apartat de control d'acció de govern, el darrer punt de l'ordre del dia del ple d'ahir, va ser força extens i va recollir tant preguntes formulades per escrit com els precs i preguntes formulats l'anterior ple. El PSC va preguntar al govern quan pensava presentar el seu Pla de Mandat. L'alcaldessa, Mercè Dalmau, es va encarregar de respondre a Robert Benaiges aquest pregunta fent una llarga introducció en la què va recordar la formació del nou govern i el compromís expressat en el ple d'investidura de tirar endavant amb una sèrie de punts que va tornar a recordar. Dalmau també va recordar que el Pla de Mandat que havia presentat l'anterior govern, l'any 2007, recollia tot un seguit d'actuacions, com són la construcció de l'Escola Oficial d'Idiomes, la nova Escola Municipal de Música, l'Institut de l'Esport, la zona lúdica de Belianes, l'Institut de la Cultura, la Fàbrica de la Cultura, el Centre de Platges, la nova comissaria de la Policia Local, el Centre Lúdic de l'Aigua, un recinte firal permanent a les Comes i un projecte de tramvia. Dalmau va recordar que tot això no s'havia fet i que el nou govern municipal "no enganyarà, ho farem amb rigor dient tot allò que es pot fer i el que no es pot fer, sanejant l'economia i mantenint els serveis. Des que hem entrat estem intentant pagar tot el que ens trobat, més de 8 milions d'euros en factures pendents per pagar".

El PSC també va preguntar per la reunió que el govern municipal havia mantingut amb els veïns de la Llosa i de les xifres que al seu dia van sortir en premsa, relatives al préstec del Fomit. La tercera pregunta entrada a registre pel PSC feia referència al trasllat de l'Ebasp de l'Eixample a les instal·lacions del Casal Municipal de la Gent Gran i demanava si s'havia tingut en compte l'opinió dels usuaris dels dos centres implicats.

Pel que fa a les preguntes pendents de resposta, formulades pel PSC al darrer ple, el govern va donar resposta a temes com la subvenció de 200.000 euros del Ministerio de Cultura per a l'arranjament de la muralla, l'ocupació de la façana marítima a la zona del port i el projecte de l'INEF.

Servei extern de premsa

Una altra de les preguntes formulades pel PSC demanava si l'Ajuntament pensava contractar algun servei extern de premsa i que quan costaria això si es feia. L'alcaldessa va respondre que l'Ajuntament havia contractat un servei de clipping, és a dir, un servei de recull de les notícies que parlen de Cambrils en mitjans de tot l'estat i que el preu que tenia això era de 200 i escaig euros al mes, enguany, i de poc més de 400 euros al mes, a partir del proper any. El portaveu del PSC, Robert Benaiges, no es va donar per satisfet amb la resposta i posteriorment va reformular la pregunta dient que l'alcaldessa no havia dit la veritat ja que l'Ajuntament, en junta de govern del passat 19 d'agost, havia decidit la contractació d'una empresa de comunicació per un import de 17.999,99 euros l'any. Mercè Dalmau va dir que l'empresa contractada no és per a serveis de premsa, "es tracta d'un servei per a la coordinació estratègica i per l'assessorament del govern i de les empreses municipals".

Agilitat als plens

El regidor del NMC, Oliver Klein, per la seva part, va fer un prec per demanar que les intervencions als plenaris siguin més àgils per tal de no avorrir la gent que segueix els plens. També va reclamar més informació per part del govern municipal referent a les decisions que es prenen i que es tinguin en compte les seves propostes. El govern municipal també va respondre dues preguntes formulades pel NMC a l'anterior ple referents a les obres de remodelació de la N-340 i del pàrquing del Sindicat.

Comenta aquest article