Gran èxit dels vogadors cambrilencs a la darrera prova de la Lliga Catalana de Llaguts, disputada a Lloret

El cadet masculí dels Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils aixecant els rems en senyal de victòria per haver assolit el campionat de lliga

Aquest passat diumenge es va celebrar a Lloret de Mar (La Selva) la sisena i darrera prova de la Lliga Catalana de Llaguts. El campionat constava de 7 proves però el comitè tècnic de la Federació Catalana de Rem va decidir anul·lar la darrera prova atès que Roses va declinar organitzar-la a darrera hora, per motius econòmics.
Els resultats, un cop més van ser excepcionals, ja que de les 10 tripulacions amb les que hi participaven els vogadors, 8 van assolir posicions de pòdium, de les quals 2 primeres posicions, i 6 segons llocs.
La jornada es va iniciar puntualment a la platja de Sa Caleta, i el sol i la bona mar van estar presents durant tota la jornada de regates.

El sènior masculí torna a donar la sorpresa

En categoria sènior femení, les cambrilenques van assolir la 2a posició final en una final molt lluitada amb el CR Xon’s Empuriabrava després d’haver aconseguit idèntic resultat a la prova cronometrada. Amb aquest resultat, aconsegueixen finalitzar la Lliga en 2a posició final.
Pel que fa a la categoria sènior masculí, a la primera divisió, Cambrils A va tornar a donar la sorpresa classificant-se en 3a posició a la crono i un cop a la final A, va lluitar frec a frec amb CR Xon’s Empuriabrava i CR Badalona, assolint la 2a posició final en una arribada que els va separar dels empordanesos per només 3 dècimes. Amb els resultats aconseguits en les darreres dues regates, els cambrilencs han aconseguit finalitzar en 3a posició final, prenent la 3a posició a CR Santa Cristina per només 1 punt.
Pel que fa a la segona divisió, Cambrils B, amb un equip amb moltes baixes, va assolir la 4a posició, assolint la mateixa posició a la classificació final.
En categoria veterà femení, després d’haver aconseguit la 4a posició a la crono, la tripulació femenina va imposar-se en una final molt disputada a AVBM Torredembarra, Club Natació Badalona i CR Badalona, assolint una molt meritòria 3a posició final a la classificació general.
Pel que fa als veterans, els cambrilencs van tornar a mostrar el seu potencial en la que van lluitar frec a frec amb CR Arenys i que només l'handicap no els va permetre guanyar la regata. Per tant, 2a posició entrant per davant de Club Natació Badalona i AVBM Torredembarra. Amb aquest resultat, van consolidar també la 2a posició final a la Lliga.

La pedrera torna a destacar

Les categories inferiors van tornar a demostrar que estan en un molt bon moment i que han treballat dur durant tota la temporada.
En categoria juvenil femení, tot i haver finalitzat amb els mateixos punts que CR Xon’s Empuriabrava, no van poder assolir el campionat ja que van acabar la regata en 2a posició, i d’acord amb el reglament, el campionat de l’enduu l’equip amb més nombre de victòries.
Pel que fa a la tripulació juvenil masculina, després d’haver fer la 2a posició a la crono i d’haver repetit idèntic resultat a la regata per darrera de CR Badalona i imposant-se a Club Natació Badalona i CN Flix, van assolir el campionat de lliga de forma clara.
A la categoria cadet, els resultats van ser igualment molt bons ja que la tripulació femenina, en aquesta ocasió va acabar en 2a posició per darrera de CR Santa Cristina i per tant, aquests dos equips encapçalen la classificació empatats a punts i a victòries a la classificació general fet que obliga a decidir-se el títol al Campionat de Catalunya.
Pel que fa a la tripulació masculina, un cop més va demostrar el seu gran estat de forma després d’imposar-se a CR Santa Cristina, CR Palamós i C Natació Badalona a la final. Amb aquest resultat van proclamar-se campions de Lliga.
Finalment, els més petits, a la categoria infantil, els cambrilencs van acabar en una meritòria 4 posició, aconseguint la mateixa posició a la classificació general.

Resumint, Vent d’Estrop-Vogadors de Cambrils s’ha proclamat campió en les categories de Juvenil i Cadet masculins, ha aconseguit la 2a plaça en les categories de sènior i juvenil femení i veterà masculí, i han acabat en tercera posició en les categories sènior masculí de primera divisió i veterà femení. Resta per decidir el títol de cadet femení, que es decidirà a Cambrils.

Un cop finalitzada la Lliga Catalana, els equips entren al tram final de la temporada 2011 preparant el Campionat de Catalunya de Llaguts que se celebrarà els dies 17 i 18 de setembre a Cambrils on s’espera l’assistència d’uns 700 vogadors d’arreu del Principat.