Informació general

La Generalitat redueix un 50% la seva aportació econòmica per al finançament de l'Escola Municipal de Música

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu d'una activitat organitzada per l'Escola Municipal de Música adreçada a la canalla

El ple ordinari d'ahir al matí va aprovar l'acceptació de la subvenció que cada any atorga la Generalitat de Catalunya per al finançament de l'Escola Municipal de Música. Enguany, corresponent al curs 2010-2011, aquesta subvenció és de 91.800 euros, segons va explicar l'alcaldessa, Mercè Dalmau. En aquest punt, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va preguntar si s'havia produït algun canvi respecte a la quantitat que es rebia anys enrere. Dalmau va afirmar que sí s'ha produït una reducció del 50% de la subvenció. Benaiges va tornar a insistir dient si s'havien demanat explicacions i si l'aportació municipal hauria de ser superior per cobrir aquesta mancança. L'alcaldessa va comentar que s'estan fent totes les gestions possibles al respecte, però que la situació econòmica actual a la Generalitat i arreu és la que és i que enguany s'han vist obligats a fer tot tipus d'ajustaments pressupostaris. El regidor del PSC va dir que d'altres ajuntaments propis rebien ajuts extraordinaris d'altres administracions i que cal que el govern municipal reclami el que ens pertoca. Mercè Dalmau va contestar-li que "fa 2 mesos que hi estem i vostè m'està demanant coses que vostè tampoc va aconseguir. Perquè la manca de finançament de l'Escola Municipal de Música s'arrossega des de fa anys. Ja reclamarem on sigui!". Per la seva part, Oliver Klein va demanar que no s'entressin en discussions paral·leles, perquè el que s'estava aprovant era l'acceptació de la subvenció, únicament.
Finalment, el punt va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern i del NMC, i les abstencions del PSC.

Cal destacar que la subvenció pel curs 2010-2011 es preveia de 180.600 euros i finalment han estat els 91.800 euros. L'any anterior la subvenció va ser de 154.800 euros. Aquesta xifra suposava uns 600 euros per alumne, mentre que ara en són uns 300 euros per alumne, fet que es tradueix també en un increment de l'alumnat del curs 2010-2011 respecte al curs 2009-2010. Pel que fa al pressupost de l'Escola Municipal de Música, cada any se situa al voltant del milió d'euros: el pressupost 2011 va ser d'1.052.900 euros; el pressupost 2010 va ser d'1.065.940 euros i el de 2009 va ser d'1.062.573 euros.

Reglament municipal de prestacions d'urgència social

D'altra banda, es va fer l'aprovació inicial del reglament municipal de prestacions d'urgència social. Un reglament que regularà el servei de prestació social en espècies i en d'altres ajuts, establint tota una sèrie de barems, quantitats, etc. El regidor del NMC –Oliver Klein– va demanar que es vetlli pel seu correcte compliment, ja que la teoria està molt bé i cal aplicar-ho. El punt va comptar amb el suport de tots els grups per unanimitat.

Altres punts de l'ordre del dia

D'altres punts de l'ordre del dia que es van aprovar van ser les taxes de les activitats esportives, que s'incrementen com és habitual, d'acord a l'IPC interanual del mes de juny, a l'entorn del 3%. També es va acordar participar en la convocatòria de la Direcció General d'Intregració dels Immigrants corresponent a la concessió de subvencions a municipis per al desenvolupament de programes a favor de la integració dels immigrants amb el cofinançament del Fons Europeu per a la Integració de nacioals de Tercers Països. Un altre dels punts va ser l'adhesió a la Carta Internacional per Caminar, una iniciativa per fomentar comunitats sanes. Finalment, es va aprovar la memòria del Museu d'Història 2010 i el cinquè expedient de modificació de crèdits del Museu d'Història. Punts que no van generar cap tipus de debat.

Comenta aquest article