Informació general

Més d'un miler de xiquets participen en les activitats de la segona edició de la campanya "Juguem i fem comerç" d'aquest estiu

Per Redacció

Imatge de la primera sessió de la campanya "Juguem i fem comerç" a la plaça d'Espanya, on Montse Parra va explicar un conte sobre vileros i mariners

Més d'un miler de xiquets i xiquetes i les seves famílies han participat en les activitats de la segona edició la campanya "Juguem i fem comerç", impulsada per l'Oficina del Pla de Barris, segons dades facilitades per l'organització. Tots els dijous a la tarda durant els mesos de juliol i agost s'han programat activitats infantils a la plaça d'Espanya per tal d'oferir diversió i entreteniment per als més petits i apropar als més grans a la zona comercial del barri.

Dinamitzar el comerç al Barri Antic

Els objectius fonamentals de la campanya "Juguem i fem comerç" són dinamitzar el comerç del Barri Antic organitzant activitats lúdiques per a un públic familiar i potenciar el teixit associatiu del barri, ja que aquestes activitats es realitzen amb la col·laboració de l'Associació de comerciants VilaCentre. De fet, una de les línies prioritàries del Pla de Millora Integral del Barri Antic de Cambrils ha estat la dinamització econòmica del barri, que s'ha concretat en diferents programes, tots ells amb l'objectiu de millorar seva la cohesió social i comercial. La potenciació del comerç local, oferint un comerç de proximitat i de qualitat, és l'eix principal del desenvolupament econòmic del barri.
Per tal de dinamitzar i cohesionar aquesta oferta comercial s'han impulsat una sèrie d'actuacions que han donat resultats positius, tant pels comerciants com pels restauradors del barri, fomentant activitats de lleure en els carrers, oferint cursos de formació per a emprenedors i comerciants, oferint una borsa de locals inactius per fomentar la instal·lació de comerços a la zona, entre d'altres iniciatives.

Vuit activitats d'animació a la plaça d'Espanya durant juliol i agost

De fet, la campanya "Juguem i fem comerç" es va iniciar l'any 2010, fruit de l'entesa entre l'Associació de comerciants VilaCentre i l'Oficina de Pla de Barris, per tal de potenciar durant els mesos d'estiu tant l'activitat comercial com el trànsit de visitants al barri. Arrel dels bons resultats obtinguts, aquest 2011 s’ha repetit la iniciativa. Durant juliol i agost es van organitzar vuit activitats: el 7 de juliol una sessió de contes amb Montse Parra; el 14 de juliol un espectacle de màgia amb el Mag Losi; el 21 de juliol una sessió de jocs tradicionals i música; el 28 de juliol una mostra de globoflèxia; el 4 d'agost un taller de confecció de joguets amb materials reciclats a càrrec de Drap-Art; l'11 d'agost un espectacle amb el pallasso Jorgito; el 18 d'agost un joc de pistes pel barri i la darrera activitat, el 25 d'agost, un espectacle de jocs, música i animació.

Activitat de jocs tradicionals que es va organitzar a la plaça d'Espanya el passat 21 de juliol

Comenta aquest article