Laura Matas acaba la temporada situada en la quarta posició del rànquing d'Espanya de salt d'alçada a l'aire lliure en categoria cadet

Per Berta Ruiz

Laura Matas en una prova de salt d'alçada (foto cedida per J.J. Vico)

La jove atleta cambrilenca Laura Matas Mestres ha quallat enguany una excel·lent temporada de competició a l'aire lliure, especialment en la prova de salt d'alçada. De fet, com a posició destacada, Matas ocupa la quarta posició del rànquing d'Espanya 2011 en la competició de salt l'alçada a l'aire lliure amb una millor marca 1.60 metres. En primera posició està situada una altra atleta catalana, Mar Vico amb un millor registre 1.73 metres. D'altres resultats destacats han estat la seva segona posició al rànquing català cadet de salt d'alçada a l'aire lliure, amb una millor marca de l'any 1.60 metres. Matas també es va penjar la medalla de bronze al campionat de Catalunya, disputat a Vic el passat 18 de juny, amb un millor salt 1.54 metres.

D'altra banda, la cambrilenca també ha participat en diferents competicions del campionat d'Espanya de clubs Divisió d'Honor, que és disputada pels millors clubs d'Espanya. Matas, com a atleta integrant de l'AA Catalunya, va assolir una cinquena posició en la primera jornada de la Divisió d'Honor disputada el 30 d'abril. En la segona jornada, celebrada a Pamplona el 21 de maig, l'AA Catalunya també es va situar en cinquena posició. En aquestes dues primeres jornades, la cambrilenca va realitzar un millor salt d'alçada 1.55 metres. L'11 de juny, l'equip de Matas va aconseguir un quart lloc en una nova jornada de la Divisió d'Honor.

Altres resultats aconseguits per Laura Matas han estat: un segon lloc en la prova de salt d'alçada, amb una marca 1.60 metres, al campionat de Catalunya de clubs cadet que va tenir lloc a El Prat de Llobregat el dia 17 d'abril. En aquesta mateixa competició, va ser tercera en la prova de javelina. El dia 29 de maig també va participar al campionat de Catalunya de clubs, a Sabadell, on va ser segona amb un salt 1.57 metres. Finalment, també cal destacar un sisè lloc al campionat d'Espanya cadet, disputat a Castelló el passat 25 de juny, amb un millor registre 1.56 metres.

Laura Matas, a la dreta de la imatge, amb la medalla de bronze aconseguida al campionat de Catalunya, a Vic