Societat

La 20a edició de la Nit del Foc, la trobada bastonera i el concert dels Lax’n’busto, els plats forts del programa d’actes de la Festa Major

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Jordi Ripoll, Albert Farré, Lluís Abella, Mercè Dalmau, Eduard Pellicer, Joan Estrada i Xavi Blanchart, ahir al matí durant la roda de premsa

Ahir el matí, el regidor de festes, Lluís Abella, va presentar el programa d’actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. A l’acte també hi eren presents l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau;  Joan Estrada i Xavi Blanchart, de la Colla Gegantera Tota l’Endenga; Eduard Pellicer, del Ball de Bastons de Cambrils; Jordi  Ripoll, dels Toquem Fusta i Albert Farré, un dels organitzadors del Festour.

"Durant tres setmanes, els cambrilencs i cambrilenques podran gaudir de la Festa Major de l’estiu amb un seguit d’actes per poder fer festa grossa amb la que s'acaba la temporada estiuenca. És una retrobada entre els mariners i vileros”, va afirmar l’alcaldessa. Dalmau va repassar una mica els actes i va manifestar la “il·lusió” que li fa la recepció a totes les noies que porten el nom de Camí.

Per la seva banda, Lluís Abella va destacar els plats forts d’enguany, com la 20a edició de la Nit del Foc, el concert del Festour amb els Lax’n’busto, Oprimits i Strombers o la 4a Trobada Bastonera. També va repassar el programa d’actes, molt fidel al dels anys anteriors. El regidor va afirmar que aquesta festa és “propera pels cambrilencs i cambrilenques i la col·laboració ciutadana és molt important”.

Toquem Festa presenta el seu primer disc el proper 2 de setembre

Jordi Ripoll, membre del grup cambrilenc de rock català Toquem Fusta, va explicar que el proper 2 de setembre es presentarà el seu primer disc al parc del Pinaret.  A la presentació comptaran amb diferents grups de la província i cantaran les cançons del disc, entre elles, Festa Major, de la que van gravar el videoclip fa una setmana amb la col·laboració dels elements festius cambrilencs com els bastoners,  els diables Els Cagarrieres i els gegants i nanos de Tota l’Endenga.

20a edició de la Nit del Foc

Enguany la Nit del Foc celebra el seu 20è aniversari, “20 anys enfosquint el Barri Antic”, tal com va afirmar Joan Estrada. Una de les novetats per aquesta edició, que es farà el 3 de setembre, és la participació de la Colla Infantil de Diables Els Cagarrieres pel correfoc infantil de la tarda. Per la nit, Tota l’Endenga ha fet una tria de les colles que els hi han causat més bona impressió en els últims anys i han tornat a convidar a: Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Dimonis de Binissalem de Sa Fil·loxera de l’Infern (Mallorca), Ball de Diables de Pratdip, La Cabra de Reus, Colla de Dimonis Correcassoles de Potries (País Valencià), Colla de Diables i Tambors Lo Golafre de Remolins Tortosa, Colla de Diables els Cagarrieres de Cambrils, Grup de Timbalers “Cop de Cap” de Cambrils, El Lluert de Cambrils, el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones i la Farnaca.  Com cada any, es farà el correfoc pels carrers del Barri Antic i s’acabarà a la plaça del Setge, amb la mascletà de nit. Després de l’espectacle hi haurà concert al parc del Pinaret amb La Banda del Coche Rojo i Se Atormenta una Vecina.

La 4a Trobada Bastonera es farà, per primer cop, al Barri Antic

Eduard Pellicer, el president del Ball de Bastons de Cambrils, va explicar que la 4a edició de la Trobada Bastonera tindrà una novetat: es farà pels carrers del Barri Antic i no pel port, com s’havien fet les altres edicions. Segons va dir Pellicer, al juliol hi va haver la festa infantil al port i hem cregut convenient que hi hagi aquest canvi d’ubicació”. En total, hi participaran 6 colles de diferents estils, entre elles, una colla provinent de Portugal, que l’acolliran a Cambrils perquè gaudeixi de la “nostra cultura”.

Lax’n’busto, un dels concerts més esperats del Festour per la Diada Nacional de Catalunya

El dissabte 10 de setembre serà el torn del concert de la Diada Nacional de Catalunya amb una altra edició del Festour. Enguany, el plat fort del concert seran els Lax’n’busto, que tornen a Cambrils després de cinc anys. El cartell del Festour també inclou les actuacions dels Strombers, que van tancar l’edició de l’any passat i obriran la d’enguany, i els Oprimits, que començaran la gira del seu cinquè disc a Cambrils.

Albert Farré, membre de l’organització del Festour, va afirmar que “Cambrils és un dels millors pobles per fer aquests concerts, té entitats que aposten per la cultura i pel jovent”.  Enguany, els concerts es faran al parc del Pinaret i s’espera “una nit carregada de sorpreses”.

Enguany no hi ha Mangrana ni teatre de Festa Major

Per primer cop després de moltes edicions, la Festa Major no comptarà ni amb el Mangrana ni el teatre però sí es mantenen altres actes dels darrers anys, tot i la reducció econòmica. A banda dels concerts i trobades esmentats anteriorment, també es farà la 31 edició de l’Aplec de Sardanes o la Jornada Castellera. Com cada any,  el 8 de setembre hi haurà el seguici,  l’ofrena de flors i el vermut popular al pati de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí. També es farà el torneig de futbol amb diferents equips cadets del Cambrils Unió, Vila-real o el FC Barcelona i la duatló. La Festa Major acabarà amb el Campionat de Catalunya de Rem els dies 17 i 18 de setembre.

Comenta aquest article