Societat

Sangulí Salou i Cambrils Park, escenaris d’una exposició fotogràfica

Per Josep Maria Ferrando

Robert Benaiges, Esteve Ferran, Pere Esteve i Esteve Blasi en el moment de la inauguració de l’exposició

El dia 10 de juliol va tenir lloc la inauguració oficial de l’exposició fotogràfica My Sweet Camping instal·lada als càmpings Sangulí Salou i Cambrils Park. És la primera vegada que es fa una exposició fotogràfica a l’aire lliure amb fotografies de gran format dintre d’un càmping en què els protagonistes són els mateixos campistes. És un projecte original i innovador en què es veuen reflectides moltes famílies que són des de fa força anys clients habituals d’aquests dos càmpings. A l’acte oficial d’inauguració hi va assistir el conseller de Turisme –Pere Esteve–, el delegat de la Generalitat a Tarragona –Xavier Sabaté–, els alcaldes de Cambrils i Salou –Robert Benaiges i Esteve Ferran– i d’altres representants municipals i institucionals, que van acompanyar la família 
Les fotografies estan exposades al llarg dels carrers dels càmpings
Blasi, propietària dels càmpings, en la inauguració. El primer recorregut va tenir lloc al càmping Sangulí Salou i després la comitiva es va traslladar al càmping Cambrils Park, on van tenir lloc els parlaments. Xavier Blasi, director general dels càmpings, va agrair la presència de les autoritats i especialment de la representació professional estrangera, amb dues associacions automobilístiques d’Europa entre d’altres, per haver assistit a l’esdeveniment i es va mostrar molt satisfet per la tasca realitzada pel fotògraf francès Aldo Soares, l’autor de les fotografies. També el conseller de Turisme, Pere Esteve, va felicitar la família Blasi per aquesta iniciativa i pel model de gestió que ha fet que els dos càmpings estiguin entre els millors a nivell de l’Estat.

Els càmpings Sangulí Salou
i Cambrils Park

Els dos càmping són el negoci familiar de la família Blasi, que al llarg dels anys ha sabut convertir aquests dos càmping en capdavanters del sector a l’Estat. El càmping Sangulí Salou es va inaugurar l’any 1972 i el Cambrils Park l’any 1996. Entre els dos tenen una capacitat en plena ocupació de 9.000 persones, això significa un total de 900.000 pernoctacions anuals, en una extensió conjunta de 50 hectàrees que compten amb tots els equipaments i serveis necessaris, i al mateix temps s’ofereix als campistes una oferta lúdica de primera qualitat. La procedència dels campistes es reparteix per tot l’Estat espanyol i Europa. En temporada alta els dos càmpings compten amb una plantilla de 450 treballadors. Tots dos càmpings han rebut els màxims reconeixements, tant nacionals com internacionals, entre els quals podem destacar el Diploma al Mèrit Turístic, Millor Càmping d’Espanya o Millor Càmping d’Europa, atorgat aquest últim l’any 2003 per l’ANWB.

§ Una exposició innovadora i original§

L’exposició la formen noranta fotografies de gran format, 90 x 140 centímetres, quaranta-cinc instal·lades a les dues avingudes més importants dels dos càmpings, i són el resultat de la sensibilitat i la professionalitat del reconegut fotògraf francès Aldo Soares, que durant els mesos de juliol i agost de l’any 2003 va fotografiar desenes de famílies campistes. No són només retrats, darrere de cada fotografia hi ha la participació de cada família, arranjant decorats, disfressant-se, dialogant amb el fotògraf. En totes les fotografies que va fer Aldo Soares s’hi reflecteix al mateix temps l’essència i l’expressivitat de les persones fotografiades, i un treball exigent i rigorós. L’exposició estarà oberta al llarg dels mesos de juliol i agost d’enguany.

Comenta aquest article