Societat

El barri de La Llosa celebra les seves festes populars amb un ambient molt familiar

Per Alexis Gómez

Veïns del barri de la Llosa entaulats en el sopar celebrat el passat divendres a la nit

Aquest passat cap de setmana es van celebrar les festes del Barri de La Llosa amb una afluència de públic força bona i amb un gran desplegament d'actes que cada any es duen a terme en aquestes dates estiuenques. Les festes es van fer en tres dies seguits -el passat divendres, dissabte i diumenge- posant així un cap de setmana llarg i amb un ambient festiu que ja es coïa des de dies abans.

El punt de sortida de les festes va ser divendres a la tarda, a càrrec dels Amics de la Sardana de Cambrils acompanyats de la cobla del Pare Manyanet de Reus. Posteriorment, la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, Ana Maria Franquet, va fer el pregó que donava oficialment el tret de sortida de les festes, amb un petit discurs en el que va destacar que volia que tot el veïnat i la gent de fora s'ho passés bé aquells dies.
Just després del pregó, es va fer un piscolabis mentre actuava el Coro Rociero "Verge del Camí", amb la seva música d'origen andalús que invitava als assistents a ballar. Però l'acte més emblemàtic i que uneix cada any tot el veïnat és el tradicional sopar familiar que es va celebrar al carrer de les Margarides. Cada persona havia de portar-se fet el sopar de casa, i reunir-se amb veïns o gent de fora interessada per fer del sopar una vetllada agradable. De fet, hi va haver un ambient molt bo i col·lectiu, i encara més quan el grup "Stres Band" va començar el seu concert i gairebé tothom es va apuntar a ballar, just al acabar el sopar. L'assistència va ser bastant considerable, més de dues-centes persones van assistir aquella nit al carrer de les Margarides.

L'endemà a les nou del matí, es va posar en marxa la popular bicicletada que organitza l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, amb punt de sortida des del mateix carrer del sopar. El circuit rodava pels carrers més amples del barri fins arribar al Passeig Marítim, on es va anar pel carril bici fins al final del terme de Cambrils, just davant de la riera de Riudecanyes. Després, recorrent carrers interns dels barris Mar Cambrils, Tarraco, La Dorada i El Dorado, es va arribar al punt de sortida que també era el d'arribada. Just allí, ja s'estava començant a preparar una barbacoa pels assistents de la bicicletada i per la gent que volia gaudir d'un bon esmorzar. El nombre de participants va ser de gairebé cent persones, tot i que amb la gent que es va afegir a la barbacoa i amb els més menuts que van venir després amb els inflables que es van muntar, el nombre de persones va augmentar.
Ja per la tarda, com a actes més destacats, va tenir lloc el bingo popular cap a les set, i a les deu el concurs "Miss La Llosa", amb la participació d'onze noies. Després d'aquest acte, més concert que va durar tota la nit.

Concurs de truites

L'últim dia de les festes, el passat diumenge, va tenir com actes més destacats el tradicional concurs de dibuix infantil, que va aplegar més de quaranta nens i nenes participants, juntament amb els pares i més canalla que hi estava present. Tots els que van participar en el concurs van rebre també un obsequi, a part d'un primer premi. La valoració d'aquest concurs és molt bona, ja que cada any va a més i és més popular entre la canalla del barri.
Com acte més popular, sobretot entre els veïns del barri, va ser el concurs de truites, en el qual hi van participar uns catorze cuiners i cuineres que amb la seva imaginació van idear truites molt originals per endur-se el premi. La truita guanyadora tenia forma de "braç de gitano", molt original, mentre que les del segon i tercer premi eren truites de format normal.
El comiat de les festes va ser a càrrec d'un grup de sevillanes que anys anteriors ja havien assistit a les festes i, per últim, una discoteca mòbil per tancar un llarg cap de setmana ple de diversió i entreteniment per a tots els públics.

Per part de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, la satisfacció era màxima per l'organització, l'afluència de gent i la participació dels veïns en les tasques de preparació. En totes les activitats s'han donat premis i obsequis diferents, a més d'haver entretingut a tothom i d'haver popularitzat entre els veïns i gent de fora del barri unes propostes atractives i festives, per a què l'any que ve les festes del barri es facin sentir més pel poble de Cambrils i puguin ser un punt de trobada per a tothom qui hi estigui interessat.

Comenta aquest article