Societat

El port acull amb una gran expectació la processó per terra i per mar de la Mare de Déu del Carme

Per Redacció

Un moment de la processó pel port

La processó de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners, va congregar una multitud de persones aquest passat dissabte a la tarda, al port cambrilenc. La coincidència de la festivitat amb el fet de ser dissabte va afegir molta més presència de gent seguint la festa. Com cada any, la celebració es va iniciar a l'església de Sant Pere amb la missa en honor a la Mare de Déu del Carme i va seguir amb l'actuació del Cor de Sant Pere, a les portes del temple, que va interpretar un parell de peces. Tot seguit es va iniciar la processó que va recórrer diferents carrers del port fins arribar al moll de pesca.

La comitiva de la processó estava formada pel grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils, una representació dels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils que duien els seus rems alçats i uns portadors amb la imatge de la Verge del Carme; un grup de dones, xiquets i xiquetes que portaven posada la vestimenta tradicional marinera, així com diferents representants de la Confraria de la Mare de Déu del Carme que portaven l'estendard. Tancaven la comitiva, les pubilles i hereus de Cambrils, les autoritats locals i la Cobla Reus Jove, encarregada de posar el punt musical al recorregut.

Després de recórrer els diferents carrers del port, la processó va arribar al moll, on la imatge de la verge es va embarcar dalt de la barca Josep i Jan II. Un cop a dalt, les barques van sortir des del port i van iniciar la processó per mar. Un munt d'embarcacions de totes les mides van unir-se al recorregut. Cal destacar la gran presència de gent per tot el port i al llarg de tot el passeig del far vermell. Un cop arribats novament al port, la imatge va ser retornada a l'església. Com ja ve sent tradicional, el darrer tram del recorregut, ja dins de la plaça, els portadors van dur la Mare de Déu agenollats.

Sardanes, esmorzar i havaneres

Per completar la jornada festiva, a la nit hi va haver ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils i la cobla Reus Jove, a les Escales Reials. Al matí, també hi va haver sardinada popular a la llotja de pescadors, mentre que el divendres a la nit va ser el torn de les havaneres a la platja del Regueral amb els grups Peix Fregit i Els pescadors de l'Escala.

Comenta aquest article