Societat

Unes 200 puntaires vingudes d'arreu s'apleguen en la 12ena Trobada de Puntaires de Cambrils

Per Berta Ruiz

El Parc del Pescad0r va acollir la 12a Trobada de puntaires

El Parc del Pescador va acollir ahir a la tarda la 12ena Trobada de Puntaires de Cambrils –organitzada per l'Escola de Puntaires de Cambrils amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils– on s'hi van aplegar unes 200 puntaires arribades de diferents punts de la demarcació tarragonina, així com d'altres indrets de Lleida, Barcelona i fins i tot, una puntaire de Palma de Mallorca. En total hi van participar 22 escoles, associacions i col·lectius de dones.

La mostra es va iniciar a mitja tarda amb un petit acte de benvinguda que va anar a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el director dels serveis territorials del departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona –Jordi Agràs– i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, Francesc Garriga. Després dels parlaments, les autoritats juntament amb la professora de l'Escola de Puntaires de Cambrils –Maria Teresa Anguera– van passar a repartir els obsequis a cadascuna de les participants en la trobada. Entre els regals, es va obsequiar cada puntaire amb una petita ampolla d'oli DO Siurana de Cambrils, gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. També es van repartir entrepans per berenar i aigua.

Ampli ventall de tècniques i peces fetes amb les puntes de coixí

Durant tota la tarda, les participants van fer demostracions de les diferents tècniques de la punta de coixí com la blonda catalana, la punta contemporània o la punta tradicional més senzilla, així com tota la varietat de punts que s'hi poden aplicar com el mig punt, el punt d'aranya, l'empuntillat o el tul, entre molts d'altres. Fent una passejada per cadascun dels coixins s'hi podien veure peces de tot tipus com mocadors, vanos, puntes per a llençols, peces per a nadons i fins tot creacions més modernes i originals. Molts turistes, curiosos i vianants no van dubtar en aturar-se i contemplar els diferents treballs.
Per completar la trobada, al llarg del Parc del Pescador també es van instal·lar diferents parades amb productes relacionats amb les puntes de coixí i les manualitats.

Al llarg de la tarda, des de l'Escola de Puntaires de Cambrils també es va organitzar una rifa, en la qual es van repartir una trentena de regals. També es va premiar la puntaire més jove i la puntaire de major edat, i ambdues van resultar ser alumnes de l'escola cambrilenca. Per un costat, Lola Lidón de 89 anys i per altra banda, Aina Fosch de 4 anys d'edat. Al final de la trobada, es va obsequiar totes les puntaires amb una planta.

La professora de l'Escola de Puntaires de Cambrils –Maria Teresa Anguera– feia una valoració molt positiva a Revista Cambrils Diari Digital de com havia anat la trobada. Quant a afluència de participants, Anguera va destacar que s'ha mantingut en la línia d'altres anys i que sortosament, la meteorologia va acompanyar malgrat l'amenaça de pluja que hi havia.

Detall d'algunes puntaires treballant en els seus coixins

Comenta aquest article