Cultura

Txema Berruga caricaturitza els personatges més famosos en l'exposició "Caricatur-Art"

Per Berta Ruiz

Txema Berruga al costat d'algunes de les seves caricatures

"Caricatur-Art" és la darrera exposició que des del passat divendres es pot visitar a la sala Àmbits del Centre Cultural. Aquesta és una mostra d'una setantena de caricatures de l'autor Txema Berruga Ródenas, on plasma la seva particular visió sobre alguns personatges del món de la cultura.

Al llarg de la seva exposició, Berruga fa un recorregut per tot un seguit de personatges del món de la cultura, del món del cinema, de la música i de la literatura i també de pintors, tot captant els trets més característics i la personalitat de cadascun dels personatges. "Intento trobar aquells elements més destacats de la persona i a través d'això captar la seva personalitat", comentava a Revista Cambrils Diari Digital.  La seva afició pel dibuix i la pintura li ve des de ben petit, quan va iniciar-se en aquesta activitat. Actualment es dedica professionalment, com a freelance, al disseny gràfic i a la il·lustració. Va iniciar-se en el món de la caricatura com una afició, però des de fa un parell d'anys està portant els seus dibuixos per diferents exposicions de la demarcació de Barcelona i també a Cambrils.

Quant a la tècnica, Berruga explicava que "sempre dibuixo a llapis i després li dono color a través de programes informàtics de pintura i fotografia. També li afegeixo textures, que li donen un toc bastant pictòric". A la mostra de la sala Àmbits s'hi poden trobar personatges tan coneguts com George Clooney, Brad Pitt, Mick Jagger o Andreu Buenafuente, entre molts d'altres.

Comenta aquest article