Esports

El FC Cambrils tanca la seva primera temporada amb futbol base fent-ne una valoració positiva

Per Alexis Gómez

Imatge d'un partit d'un dels equips femenins del FC Cambrils, aquesta temporada

El FC Cambrils tanca la seva temporada amb alts i baixos pel que fa tot el global d’equips que ha presentat en competició. Aquest any el club iniciava una nova etapa, ja que a part del primer equip, ha incorporat diversos equips de futbol base a diferents categories. El FC Cambrils ha comptat amb 9 equips de futbol base; tres equips femenins, dos alevins i un equip juvenil, cadet, benjamí i prebenjamí.
Cal dir que l’equip amateur, que ha militat a la Primera Territorial, obtenia al final de la temporada un setè lloc –amb 57 punts- que fa que es consolidi un any més en aquesta categoria, que l'any vinent serà la Segona Catalana.
Pel que fa els equips femenins, cal dir que en tot el seu conjunt han fet una molt bona temporada, obtenint dos dels tres equips posicions molt satisfactòries –el Femení “B” de Futbol 7 ha quedat tercer i el Femení “A” de Segona ha acabat en la quarta posició-.
Els altres equips de futbol base, com el Juvenil, en el seu primer any ha obtingut un resultat molt bo acabant així en la cinquena posició, mentre que l’Aleví “A” ha acabat en la setena. El Prebenjamí, el Benjamí i l’Aleví “B” han acabat a la part baixa de la classificació i el Cadet ha tancat la seva primera temporada com a últim classificat del grup setzè de la Segona Divisió.

"Valorem l'actitud i les ganes per aprendre"

El president de l’entitat, Mingo Capafons, ha explicat que sent la primera temporada que disposen d’equips de futbol base i femení es mostra molt content amb el gran nombre de jugadors que han confiat amb el projecte del club. La clau del començament d’una temporada inèdita, segons Capafons, "es troba en l’educació i el divertiment dels protagonistes dels equips, els jugadors i jugadores, que a poc a poc aniran augmentant els seus coneixements futbolístics de manera que cada cop formaran jugadors amb una experiència molt vàlida per intentar aconseguir pujar alguns equips a categories més elevades. Al ser el primer any d’existència, els equips han de començar des de les categories inferiors". Capafons remarca que “per sobre dels resultats, que són el de menys, nosaltres valorem l’actitud i les ganes per aprendre que demostren tots els xiquets i xiquetes quan van a entrenar cada dia”.

També va destacar que l’any que ve espera continuar amb aquest augment de jugadors a les files del futbol base i es mostra esperançat de què comencin a haver-hi bons resultats i s'aconsegueixi algun ascens. Així també va desitjar una temporada amb més continuïtat i, a poder ser, més ambiciosa per part de l’amateur. “El ritme és constant però s’ha d’anar poc a poc per fer les coses tant o més bé com fins ara”, va citar el president.

El campus d'estiu del FC Cambrils comença aquest proper dilluns

Amb el tema del campus d’estiu de futbol, aquest any es celebrarà la 2ª edició –del 18 al 30 de juliol- que està obert a tothom qui hi vulgui prendre part. Segons ha explicat Mingo Capafons, “hi va haver rumors d’algunes persones que deien que el campus no es feia, però asseguro que sí que es fa, i obrim les portes a tothom qui s’hi vulgui inscriu-re”.

Comenta aquest article